Astro

Oktrijte koji je Bog egipatskog božanstva Vaš zaštitnik

Egipatski horoskop je podeljen na 12 znakova, svaki znak je obeležen jednim Bogom i nosi njegove osobine. Otkrijte koje osobine posedujete egipatskog božanstva.

Sekment – Boginja rata i borbe

sekment29.7. do 11.8. i 30.10. do 7.11.

Volite da se pokazujete.

Jednostavno nastojite da budete priznati po vašoj pravoj vrednosti i kako imate visoko mišljenje o sebi, smatrate da nikad niste dovoljno nagrađeni. Zbog toga je vaš pratilac nezadovoljstvo.

Izražavanje pravde je vaš glavni pokretač. Zavisno od događaja, znate da se pokažete strogim, pa čak i nemilosrdnim i prema bližnjima. Niko ne može da izdrži vaš pogled, toliko je prodoran. U osnovi, posedujete osvetnički duh. Svu vašu strogost prate psihičke moći, shodno tome i telepatija, koju biste mogli uspešno razviti. Veoma cenite lepotu i umetnost.

Ponekad vaša spoljašnja lepota i sjaj mogu sasvim zaslepeti. Ipak Vi spadate među najnaprednije osobe kada je reč o emocijama i seksualnosti. Radoznali ste i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju, pre svega na seksualnom planu. U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate.

Seth – Bog munja i podzemlja

seth28.5. do 15.6. i 28.9 do 2.10.

Večni putnik!

Treba li reći da se zemljotresi najavljuju tamo gde vi kročite nogom! Vaš motiv je: cilj opravdava sredstvo. Ako odlučite da pobedite, za vas nema prepreka. Ljudi vas se mnogo više boje nego što vas vole.

Kad ostvarite jedan cilj, okrećete se i idete dalje. Volite lov na žrtvu. Posedujete izuzetnu osobinu, da zaboravljate događaje i ljude koji su vas povredili. Imate vrlo živ temperament, a vaša osećanja su uzvišena i dostojanstvena. Bog munje i oluje, i vašim osećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje. Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima.

Vaši kriterijumi su ponekad toliko visoki da radije sedite i maštate, nego da se prepusite nekome ko će vas samo polovično zadovoljiti.

Astrologija nema korisniju funkciju nego da otkrije najdublju prirodu čoveka i da je dovede u njegovu svest da bi on mogao da je ispuni sa zakonom svetlosti.

Šekspir

Nil – Reka harmonije i smirenosti

nil 1.1. do 7.1., 16.6. do 28.6., 1.9. do 7.9. i 18.11. do 26.11.

Vi bežite od običnih, trivijalnih stvari.

Cenite kreacije duha u kojima svetlucaju varnice lepote, inteligencije i duhovnosti. Vi ste omiljena osoba čije društvo svi traže. Vaša ličnost zrači neodoljivim magnetizmom što vas čini poželjnim u društvu u kome se krećete. Privlače vas tajna učenja i alhemija, mešanje lekovitih trava i pravljanje napitaka, koktela i eliksira za dobro zdravlje i dugovečnost.

Vaša intuitivna priroda oseća da se iza privida stvari uvijek krije još nešto. Vaše emocije su delikatne, odmerene, pune ljubaznosti i pažnje. Retko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene. Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre.

Anubis – Bog mrtvih

anubis9.5. do 28.5. i 29.6. do 13.7.

Vaša izuzetno emotivna priroda čini vas osetljivim na mesečeve mene.

Vaša najveća želja je da pronađete recept koji bi svet učinio boljim. Bez vas, možda ne bi bilo tradicije, i čovek bi zauvek bio bez korenja. I vi ste na vrhuncu te misije! Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative.

Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo nekoga da volite bez ikakvog pokušaja da mu se približite i započnete vezu. Obično tragate za osobom koja će umeti da otkrije sve vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje i u ljubavnoj vezi očekujete pre svega sigurnost.

Horus – Bog neba

horus20.4. do 8.5. i 12.8. do 19.8.

Čvrsto stojite nogama na zemlji i posedujete jasan smisao za odgovornosti i vrednosti.

Politička dimanzija potpuno vas okupira. Vaša deviza je: ko ništa ne rizikuje, taj nište i nema. Prezirete one koji sve postižu ulazeći na ''mala vrata''. Ako ikad dođete na vlast, taško njima! Vaša pravičnost, koja čini vašu snagu, takođe čini i vašu slabost, jer je poznato da uvek napadate otvoreno i direktno.

Tako postajete predvidivi. Vašem osvajačkom duhu potrebno je malo discipline. U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptiru. Nestalni ste i ne volite čvrste veze. Privlače vas avanture i nova poznanstva.

Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime nečega novog, čak i kada time pravite neku glupost. Na putovanjima se rado upuštate u avanture sa nepoznatim osobama.

Oziris – Bog prirode i podzemlja

oziris1.3. do 10.3. i 27.11. do 18.12.

Vi ste uvek spremni da odgovorite na sva pitanja.

Bogovi su vas obdarili znanjima, koja vas čine posebnim. Naravno, to znanje izaziva mnogobrojne ljubomore. Oni koji su niži od vas, voleli bi vas videti kako "pucate". Vaša mudrost, koju sačinjava vaša prava snaga, uvek će znati da savlada i najteže probleme. Vrlo ste romantični i senzualni.

Izuzetno ste skloni idealiziranju ljubavnog partnera i ljubavnog života uopšte, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti vam sigurno ne ginu reke suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate da naučite je da razdvajate stvarnost od lepih želja i maštanja.

Vi ste izuzetno osećajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite.

Oni ustaju rano, jer imaju toliko toga da obave, zatim odlaze na spavanje rano, jer nemaju o čemu da razmišljaju.

Oscar Wilde

Geba – Bog zemlje

geba12.2. do 28.2. i 20.8. do31.8.

Vaš urođeni smisao za organizaciju je jedinstven.

Niste umetnik u estetskom smislu riječi, nego ste to u korisnom i praktičnom. Teško onom ko se povlači i ne poštuje svoju reč. U takvim slučajevima, vaš bes je strašan i nemilosrdan. Privlačni i vrlo pristupačni, vi ste pouzdanik o kakvom se mašta - uvek nalazite prave reči da utešite napaćene duše, da pomognete drugima.

Vi ste romantični, uporni i odani onom koga volite. Želite se sjediniti u jedno telo i jednu dušu. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni. U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da izgubite kompas i počnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nežnost potrebniji nego bilo kome.

Amon-Ra – Bog sunca - vrhovni Bog

amun ra8.1. do 21.1. i 1.2. do 11.2.

Ništa Vam ne može odoleti, u Vašem prisustvu sve što je grubo, postaje nežno.

Niko ne ostaje ravnodušan u vašem prisustvu, a vaši govori koji su uvijek veoma mudri, često imaju proročki karakter. Ipak, mnogi vas ne razumeju. Vaša plemenitost svima donosi sreću, izaziva čak i uzbuđenje zato što ne očekujete ništa za uzvrat. Veličina vaše duše svakog impresionira.

Biti rođen pod zaštitom Boga Amon-Ra, istovremeno je počast i izazov. Vase emocije su delikatne, odmerene, pune pažnje i ljubaznosti. Rijetko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene.

Izida – Boginja materinstva i zaštitnica mrtvih

izida18.10. do 29.10. i 19.12. do 31.12.

Imate dušu i srce tolerantne i večno zaljubljene osobe.

Vaši prijatelji vole vaše prisustvo zato što unosite mir i vedrinu. Ipak, budite oprezni jer bi mnoge osobe mogle da prekomerno koriste vašu bezgranučnu tolerantnost i dobrotu.

Samo, ponekad osećate veliku usamljenost i čak težite da je učvrstite u sebi još više. To znači da niste potpuno zaštićeni od udaraca što ih donosi svakodnevnica. U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke.

Želite da usrećite osobu koju volite, zbog čega se ponekad dogodi da nemate mere. Vrlo ste strastveni i otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera.

Mut – Boginja-majka

mut22.1. do 31.1. i 8.9. do 22.9.

Vašu prirodu je teško shvatiti, zabavlja Vas da održavate i širite misteriju oko sebe.

U sebi nosite snažno osećanje krivice. To osećanje proizlazi iz vašeg zagonetnog karaktera koji Vas stavlja malo u stranu od zajednlce. Vaša razmišljanja ponekad Vas vode u melanholiju. Ali znate i da budete strogi i ironični kada ocenite da su Vas drugi povredili i napustili.

Za ljubav ste spremni na nemoguće. Skloni ste da se istinski zaljubite na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u pitanju neko javno mesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada, jednostavno nije u stanju da odoli tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji.

Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako.

Čovek samo srcem dobro vidi. Suština se očima ne da sagledati.

Antoan de Sent Egziperi

Tot – Bog meseca, mudrosti, znanja, astronomije, geometrije, matematike i umetnosti

tot1.4. do 19.4. i 8.11. do 17.11.

Prevazići vlastite sposobnosti je motor-pokretač vašeg života.

Dok neki viču na sav glas o svojim otkrićima, Vi marljivo radite u tišini i ponašate se krajnje skromno. Spremni ste da se vinete u bilo koji poduhvat ako ocenite da bi to moglo biti korisno za Vašu porodicu ili društvenu zajednicu.

Cenite svaki napor, ne podnosite lenjost, ni fizičku ni duhovnu. Vaš optimizam i zanos naprosto je prelazan. I pored Vaših zadivljujućih osobina, Vi ne prezirete nikoga i ništa, osim niskosti i osrednjosoti. Ponekad imate teskoća u iskazivanju svojih osećanja, naročito naročito kada je ljubav u pitanju.

Sa jedne strane imate potrebu za nekim ko je uvek tu kada se osetite usamljenim, tužnim ili neraspoloženim, a sa druge strane, imate stalnu potrebu za bekstvom - volite avanture i nova poznanstva.

Bastet – Boginja zaštite, kuće i sunčeve svetlosti

bastet14.7. do 28.7., 23.9. do 27.9. i 3.10. do 17.10.

Bogovi starog Egipta dodelili su Vam privlačnost i simpatije tako da Vaše prisustvo nikad ne prolazi nezapaženo.

Lako biste mogli postati vođa neke sekte, toliko je Vaša moć ubeđivanja velika. Niko ne uspeva odoleti Vašem šarmu. Snage dobra i zla bore se u Vama, ali Vi uglavnom odabirate sklad i harmoniju. Ne želite da vladate. To je zato što ste nasledili opasno tajanstveno znanje.

Vrlo brzo ste shvatili da se prava snaga ne ogleda na govornicama nego u mnogo suptilnijem radu. Vaša ličnost intrigira i fascinira i mnogima izgledate kao da ste došli iz nekog drugog sveta. Upravo zbog toga je Vaš način govora i mišljenja drugačiji od ostalih. U ljubavi ste impulsivni i puni zahteva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni.

Vi nikad ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahteva i impulsivnog reagovanja. Zbog toga lako raskidate. Ponekad umete da budete prgavi i neugodno iskreni.

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search