Astro

Predviđanja proroka Gaona za Rusiju nakon povratka Krima

Mnogo godina su proročanstva Vilenskog Gaona bila skrivena od širokih masa. Međutim, nakon izbijanja ozbiljnog rata na Bliskom istoku, otkrivena su neka.

To je učinio praunuk jevrejskog rabina Mošea Sternbaha. Prvo obelodanjivanje predviđanja bilo je nakon pripajanja Krima Rusiji, pošto je Gaon tvrdio da će nakon povratka Krima, Rusima doći Izbavitelj.

Po drugi put čovečanstvo je razmišljalo o proročanstvima Gaona pre nekoliko godina. Gaon je u 18. veku tvrdio da će čovečanstvo pre dolaska Spasitelja doživeti rat između Rusije i Turske.

Konkretno, napisao je da će ruska flota moći da prođe kroz Bosfor i Dardanele. Posle toga, kako je rekao, možete se obući u prazničnu odeću i pripremiti za skori dolazak Mesije.

Danas, neki istraživači dolazak Mesije shvataju kao povećanje ruske moći. Centar duhovnosti, raširene po čitavom svetu, prema njihovom mišljenju, trebalo bi da bude Velika Rusija.

I Jevreji i Turci veruju u proročanstva Gaona. Na primer, arhimandrit po imenu Leonid tvrdio je da su stanovnici Carigrada bili uvereni u zauzimanje njihovog grada od strane Moskovljana.

Tokom svog života, jevrejski prorok Gaon borio se za povratak Jevreja u njihovu istorijsku domovinu.

Godine njegovog života poklapaju se sa periodom 1720-1797. Čovek je bio vrlo obrazovan i voleo je jevrejsku tradiciju.

Njegovi poznati potomci bili su Ilja Efron, koji je osnovao renomiranu izdavačku kuću Brockhaus and Efron, i izraelski premijer Benjamin Netanjahu.

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search