Astro

U petak je krvavi mesec – počinje apokalipsa?

Mesec će u petak postati “krvavo crven”, zbog čega teoretičari zavere veruju da je našoj planeti konačno došao kraj…

Sudeći prema tvrdnjama veoma aktivnog Jutjub propovednika Pola Biglija “tamno-crvena senka Meseca je možda znak drugo dolaska”, ili već tako nekako… Kako navodi britanski Ekspres, Bigli je nedavno izjavio:

Znate, bog mi se nedavno obratio i rekao da moram da obratim pažnju na krvavi Mesec. Rekao mi je da bi trebalo da otkrijem šta se tu, zapravo, dešava i ja sam otkrio da će to biti najduži ‘krvavi Mesec’ u poslednjih 100 godina. Takođe sam otkrio da se to događa i nad Jerusalima, što je potpuno neverovatno.

Pol Bigli

On se potom poziva i na Bibliju, navodeći da je još drevni izraelski prorok Joil pisao o tome da će se “Sunce zatamniti, Mesec će se pretvoriti u krv pre velikog dana kada će godspod doći.”

Imate pitanje o budućnosti?

Ovaj Jutjub propovednik je izgleda prilično uveren u to da će se nešto veliko i vrlo apokaliptično dogoditi u petak, što bi moglo da moglo prilično da iznervira sve one koji imaju planove za vikend, konstatuje Indipendent.

Ovo međutim nije prvi put da se krvavi Mesec dovodi u vezu sa “sudnjim danom” i propašću sveta.

Intenzivnije “teoretisanje” na ovu temu počelo je 2013. godine kada su dvojica sveštenika Džon Hagi i Mark Blic izneli svoju teoriju po kojoj će nekoliko uzastopnih pomračenje Meseca pokrenuti Armagedon.

Naravno da, kao ni vekovima unazad, tokom pomračenje koja su se desila poslednjih godina i decenije, do toga nikada nije došlo.

Imate pitanje o budućnosti?

Zato nema nikakvih razloga da se otkazuju planirane aktivnosti za vikend. Šta više, oni koji budu u mogućnosti da posmatraju pomračenje, biće u prilici da posvedoče najdužem pomračenju meseca u ovom veku koje će trajati jedan sat i 43 minuta.

Ono će svoj vrhunac dostići u 20 sati i 22 minuta po griničkom, odnosno sat kasnije po srednjeevropskom, vremenu, i biće vidljivo sa područja Južne i Istočne Evrope, zatim Afrike, Srednjeg Istoka, Indije i Australije.

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search