Biznis

Svetsko prvenstvo će obezbediti Rusiji petogodišnji rast BDP-a

Održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu FIFA 2018. obezbediće rast ruskog BDP-a u narednih pet godina. To je izjavio generalni direktor organizacionog komiteta „Rusija 2018“ Aleksej Sorokin.


„Očekujemo da će se impuls razvoja produžiti minimalno na sledećih pet godina, da će obezbediti rast dodatnog BDP-a na nivo od 210 milijardi rubalja i rast zaposlenosti do 240.000 ljudi godišnje“, rekao je Sorokin na predstavljanju istraživanja uticaja šampionata na ekonomsku, socijalnu i ekološku sferu Rusije.

Prema njegovim rečima, sumarni ekonomski efekat tokom priprema Svetskog prvenstva dostigao je 867 milijardi rubalja, ili blizu 1 odsto godišnjeg BDP-a Ruske Federacije. Pored toga, otvoreno je blizu 220.000 radnih mesta.

Sorokin je dodao da su tokom priprema i istraživanja korišćeni programi Vlade Ruske Federacije, „Rosstata“ i kompanije „Makinzi“.

„Istraživanje ćemo dovesti do kraja nakon Svetskog prvenstva, a konačne rezultate ćemo objaviti u septembru sledeće godine“, dodao je generalni direktor organizacionog komiteta „Rusija 2018“.

Pročitajte još: |

Anketa

Kakav izgled intimne zone vi volite kod svog partnera/partnerke?

Pratite nas

QUID Kupuj Pametnije

QUID kupuj pametnije

Kuponi, nagradne igre, popusti za lojalnost, informacije, pozivi na događaje
i još mnogo toga!

QUID Kupuj Pametnije na App Store
QUID Kupuj Pametnije na Google Play
hiperlokalni marketing

Društvene mreže

© 2016 - 2018 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved.

Search