Biznis

Svetsko prvenstvo će obezbediti Rusiji petogodišnji rast BDP-a

Održavanje Svetskog prvenstva u fudbalu FIFA 2018. obezbediće rast ruskog BDP-a u narednih pet godina. To je izjavio generalni direktor organizacionog komiteta „Rusija 2018“ Aleksej Sorokin.


„Očekujemo da će se impuls razvoja produžiti minimalno na sledećih pet godina, da će obezbediti rast dodatnog BDP-a na nivo od 210 milijardi rubalja i rast zaposlenosti do 240.000 ljudi godišnje“, rekao je Sorokin na predstavljanju istraživanja uticaja šampionata na ekonomsku, socijalnu i ekološku sferu Rusije.

Prema njegovim rečima, sumarni ekonomski efekat tokom priprema Svetskog prvenstva dostigao je 867 milijardi rubalja, ili blizu 1 odsto godišnjeg BDP-a Ruske Federacije. Pored toga, otvoreno je blizu 220.000 radnih mesta.

Sorokin je dodao da su tokom priprema i istraživanja korišćeni programi Vlade Ruske Federacije, „Rosstata“ i kompanije „Makinzi“.

„Istraživanje ćemo dovesti do kraja nakon Svetskog prvenstva, a konačne rezultate ćemo objaviti u septembru sledeće godine“, dodao je generalni direktor organizacionog komiteta „Rusija 2018“.

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search