Magazin

Crna Dalija – ubistvo koje će zauvek ostati misterija

Ko je ubio Crnu Daliju, devojku koja je pronađena prepolovljenog tela?

U januaru 1947. godine. Beti Bersindžer je šetala ulicama Leimert parka u Los Anđelesu sa svojom trogodišnjom kćerkom, kada je na travnjaku ispred jedne kuće ugledala telo. Približila mu se, i zaključila kako se radi o lutki koje se koriste u buticima. Ali onda je pogledala malo bolje i shvatila: to nije bila lutka.

Novinari majci rekli da je pobedila na takmičenju
Nakon što je Elizabet identifikovana, novinari "Los Angeles Examinera" kontaktirali su njenu majku i rekli joj da je njena ćerka pobjedila na takmičenju za Mis. Tek nakon što su iz nje izvukli što su više informacija mogli, priznali su joj da joj je ćerka zverski ubijena.

Telo je bilo 22-godišnje devojke Elizabet Šort, čije će ubistvo ostati jedno od najslavnijih nerešenih ubistava u istoriji. NJeno telo je preprezano napola u struku, a rez je izveden neverovatnom preciznošću - nijedan organ nije povređen. U telu nije bilo kapi krvi, a trup je bio savršeno čist. Na licu je imala rez od usana do obraza, zahvat koji je poznat i kao "Gasagovski osmeh". Na grudima i bedrima osečeni su joj celi komadi tkiva, a unutrašnji organi su bili položeni na travnjaku. 

U najuži krug osumnjičenih policija Los Anđelesa je uvrstila dvadeset dvoje ljudi. Sedmorica su bili doktori, s obzirom na to kako je ubistvo izvršeno. Ali slučaj je zatvoren i ubica nikada nije pronađen. Prema svemu sudeći, to bi mogao biti Džordž Hodel, doktor koji je umro 1991. godine.

Stiv je svoje tvrdnje pojačao nizom argumenata, ali policija nije bila spremna ponovo da otvori istragu

Godine 2013. pitanje njegove krivice je otvorio Stiv, Hodelov sin, koji je tada bio penzionisani detektiv. NJegov pas je u blizini kuće nanjušio miris leša, a analiza tla pokazala je tragove razgrađenog ljudskog tela. To ne dokazuje da je ubio Crnu Daliju, ali dokazuje da Hodelu ubijanje nije bilo strano. Za vreme istrage Hodel je napustio porodicu i preselio se u Aziju.

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search