Estrada

Darku Laziću ugrađen čip protiv narkotika

U pitanju je implantat naltreksona koji se ugrađuje pod kožu na stomaku i ima dejstvo oko šest meseci. Cena ovog zahvata je oko 2.000 evra, a Darko se tome podvrgnuo onog dana kada je stigao u banju Selters.

Pomenuti blokator ili implantat, koji nazivaju i "čip protiv narkotika", pokazao se kao veoma delotvoran i zbog toga ljudi iz Lazićevog bliskog okruženja polažu dosta nade da će i njemu pomoći da se reši poroka.

- Implantat naltreksona je specijalna formula dizajnirana kako bi se polako, u dužem vremenskom periodu (dva, tri, šest ili 12 meseci) rastvarala u organizmu i štitila osobu od recidiva. Neutrališe delovanje opijata, tako da osoba koja ih uzme ništa ne oseća. Ugrađuje se pod lokalnom anestezijom ispod kože na nižem delu stomaka ili sa unutrašnje strane gornjeg dela ruke i ne dozvoljava pacijentu da zaboravi ili odbije da uzme pilulu naltreksona.

Deluje tako što se prilepi na opijatske receptore u mozgu i potpuno ih blokira. To znači da ukoliko neko pokuša da uzme bilo koji opijat dok je na naltreksonu, ne oseća nikakav efekat, jer su receptori u potpunosti blokirani - kaže izvor.

Lazić je bez previše razmišljanja pristao da mu se ugradi ovaj blokator jer je i sam shvatio da je došlo vreme da krene s odvikavanjem od poroka.

- Nije se bunio kada su mu roditelji rekli da žele da mu se ugradi implantat. On se dosta promenio nakon nesreće, svestan je da je za dlaku izbegao smrt i da sada ima novu priliku da krene iz početka. Ugradnja blokatora je protekla dobro, nije imao nikakvih neželjenih reakcija, poput crvenila, otoka ili svraba na koži, što se inače pojavljuje pacijentima kod ovog zahvata.

Darko već neko vreme nema potrebu ni za alkoholom, a ni za narkoticima, a ovaj implantat će mu još više pomoći da ostane psihički jak i istraje u borbi s odvikavanjem - rekao je sagovornik.

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search