Estrada

Misteriozna pesma na internetu – kompletna verzija

Već decenijama bezuspešno pokušavaju da otkriju čija je ovo pesma, ali i dalje nema odgovora. Pretpostavlja se da je nastala početkom 80-tih godina 20. veka negde u Evropi.

Mnogima zvuči poznato, nikada nije postala hit, a ipak, o njoj je pisao i popularni Rolling Stone magazin.

Pesmu možete preslušati na jutjubu:

Enormnoj popularnosti misteriozne pesme nedavno je doprineo jedan poznati brazilski Youtuber koji je emitovao pesmu na svom YT kanalu i zamolio svoj milionski auditorium da u skladu sa mogućnostima pokušaju da saznaju što više o ovoj misteriji.

I ono što se za sada navodno saznalo je sledeće: Pesma je snimljena sa nemačke radio stanice NDR između 1982. i 1984.

Pretraga (na mreži) aktivna je od ranih 2000-ih, kada je pesma postala dostupna na mreži, i do danas niko nije uspeo da pruži bilo kakve tačne informacije o poreklu pesme.

Činjenice poput nacionalnosti benda i tačne godine snimanja nisu poznate, a do danas nismo dobili nikakve informacije o prebivalištu autora, pa čak ni tačan naslov pesme. Očigledno ne postoji alternativni mrežni registar / arhiva ove pesme, jer jedini izvor ove pesme imamo sa kasete koju je Darius snimio sa radija.

Nedavno je korisnik Reddita otkrio da je u refrenu ove pesme korišćen sintisajzer Yamaha DKS7, postoji unapred podešena postavka pod nazivom Sin-Lead 5 i potpuno je isti zvuk koji su koristili u pesmi, Yamaha DKS7 je u prodaji od 1983. godine, pa predpostavljamo, da je pesma verovatno snimljena 1984. ili krajem 1983. godine.

Neki misle da je možda snimljena u tadašnjoj Istočnoj Nemačkoj (DDR), dakle u specifičnoj političkoj situaciji, i da se u pesmi radi o ljubavi dvoje mladih sa suprotnih strana Berlinskog Zida. To nije nemoguća teorija, ali to su ipak za sada samo nagađanja i još uvek niko ne zna ništa konkretnije o ovoj misteriji.

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search