Estrada

Uloga pisana za Lepu Brenu, a Dragan Bjelogrlić je odbio

Mnogi glumci propustili su životne prilike, a neki su se zbog toga i pokajali.

Dragan Bjelogrlić odbio je da glumi anđela u kultnom filmu "Mi nismo anđeli". Razlog za to bio je što se u to vreme snimao film "Crni bombarder", te Bjelogrlić nije mogao da postigne da snima dva filma istovremeno. Uloga Anđela je slikaru Urošu Đuriću donela mega popularnost, ali ne bi bilo tako da je Dragan prihvatio. Nije kome je namenjeno nego kome je suđeno, tako bar kažu.

Uloga Nine Andrejević u "Boljem životu", koja je vinula među zvezde Snežanu Savić, pisana je za Lepu Brenu! Međutim, najveća jugoslovenska folk zvezda tada je imala više od 300 nastupa godišnje, pa je bilo neizvodljivo da pronađe vreme i za snimanje serije.

lobodan Šijan je 1980. za legendarni film "Ko to tamo peva" ulogu šlager pevača namenio Ljubiši Samardžiću. Smoki je u to vreme osvajao publiku kao Šurda u TV seriji "Vruć vetar", pa mu snimanje filma nije bio prioritet. Zbog toga je Šijan odlučio da ulogu pevača koji putuje u Beograd na audiciju poveri Draganu Nikoliću.

Laušević i Brajović su među prvima pozvani da se priključe ekipi serije "Nemanjići - rađanje kraljevine". Žarku je nuđeno da bira između nekoliko likova, uključujući i Stefana Prvovenčanog, koji je na kraju pripao Vojinu Ćetkoviću. Međutim, kako se pričalo, njemu se nije dopao scenario i zbog toga se nije prihvatio ove role.

Imate pitanje o budućnosti?

Voja, koji je trebalo da oživi kneza Prosigoja, rekao je reditelju da bi rado prihvatio ulogu, ali da ne može da uklopi termine snimanja sa drugim poslovnim obavezama. Sa druge strane, javnosti je malo poznato da je Vojinu bila ponuđena uloga Voje u "Otvorenim vratima", ali ju je glumac odbio, smatrajući da nije dovoljno sazreo za taj angažman.

Još jedan kultni film "Lepa sela lepo gore" mogao je znatno drugačije da izgleda da su u njemu igrali Slobodan Boda Ninković i Srđan Žika Todorović.

Pročitajte još:

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search