Kultura

20 najviše potcenjenih filmova u proteklih 20 godina

Možda ste ih propustili kada su izašli.

Šta čini film „podcenjenim“? Za potrebe ove liste pregledali smo filmove koji su loše primljeni u kino-salama (čak i ako su stekli bolju reputaciju kada su postali dostupni na video na zahtev), filmove koji su izazvali brojne negativne kritike a vredni su da im se pruži druga šansa i filmove koje su kritičari i gledaoci dobro prihvatili, ali kao da nikada nisu pronašli svoju publiku.

Imajući to na umu, evo šta treba da nadoknadite pre nego što započnete sledećih 20 godina gledanja filmova.

Asistentkinja (The Assistant)

Zvezda Ozarka, Julia Garner, sjajno i suptilno glumi u ulozi Jane, nedavno angažovane asistentice velikog holivudskog igrača...

Iako veći deo njenog dana uključuje jednolične zadatke poput odgovaranja na telefone i obnavljanja zaliha vode u frižideru, Jane - i publika - počinju primećivati sitne detalje po kancelariji koji nagoveštavaju da nije sve što se događa iza zatvorenih vrata primereno.

Uništavanje (Annihilation)

Lena (Natalie Portman) je ćelijski biolog čiji se suprug Kane (Oscar Isaac), specijalac u Zelenim Beretkama iznenada pojavljuje kod kuće, godinu dana nakon što ga je vlada poslala da analizira anomalnu zonu "SJAJ" (The Shimmer).

Kane se ne seća gde je bio i kako se vratio. Kako se njegovo stanje pogoršava, Lena je pozvana na sopstvenu misiju da i sama istraži "SJAJ". Ali kada ona i njen tim stignu u zonu, počinju da se dešavaju čudne stvari - i postaje jasno da neće svi uspeti da vrate živi.

Dobro Vreme (Good Time)

Dobro Vreme je označio prekretnicu u Robert Pattinsonovoj karijeri i pomogao da se braća Safdie još bolje uspostave kao dva najatraktivnija režisera sadašnjice.

Pattinson glumi Connie Nikas, pljačkaša banke koji regrutuje svog retardiranog brata da mu pomogne u zločinačkim poduhvatima. Ali Connie nije tako sposoban kao što misli. Nakon što dva brata budu uhapšena, Connie provodi ostatak filma pokušavajući da Nicka izvede iz bolnice u koju je smešten - ne zaustavljajući se da razmišlja šta bi moglo biti najbolje za njega.

99 Domova (99 Homes)

Dennis Nash je samohrani otac iz Orlanda u Floridi. Nakon što izgubi posao građevinskog radnika, on, njegova majka Lin i sin Connor, sa kojima živi zajedno, prisiljeni su da napuste svoj stan.

Rick Carver je zadužen za deložacije vlasnika kuća, bez obzira na njihove pojedinačne situacije.

Kada Carver Nash-u ponudi posao da radi za njega kao izvršitelj deložacije, novac je isuviše primamljiv Nešu, da bi odbio ponudu, pa se nerado slaže - i brzo se pokaje.

Jedini koga volim (The One I Love)

Mark Duplass i Elisabeth Moss glume par koji ima problema u svojoj vezi i posećuju terapeuta koji im treba da pomogne u rešavanju problema.

Kada im dobri lekar (Ted Danson) ponudi divno, povučeno mesto za boravak, počinju da se dešavaju čudne stvari.

Iako je plasiran kao romantična komedija, film vište pripada naučnofantastičnoj teritoriji.

Loke (Locke)

Recite nekome da želite da provedete 85 minuta gledajući film o čoveku koji se vozi u svom automobilu i sve vreme razgovara na svom mobilnom telefonu. Verovatno ćete dobiti seriju kolutanja očima. Ali onda recite istoj osobi da je čovek koji vozi automobil Tom Hardi i pogledajte da li se njihovo mišljenje menja.

Tom Hardi igra Ivan Locke-a porodičnog čoveka i uspešnog građevinskog menadžera, On prima telefonski poziv uoči najvećeg izazova u svojoj karijeri koji pokreće niz događaja koji ga ugrožavaju.

Neprijatelj (Enemie)

Što manje znate o filmu koji se odvija, veća je verovatnoća da ćete uživati u njemu.

Jake Gillenhaal glumi tihog profesora na fakultetu koji otkriva da ima dvojnika. Zaintrigiran i zbunjen, on počinje da prati svog dvojnika da vidi šta radi i zašto se čini da se njihovi životi neprestano ukrštaju. Kraj filme teško da ćete moći predvideti.

Tražeći prijatelja za kraj sveta (Seeking a Friend for the End of the World)

Kako se asteroid i smak sveta približava Zemlji, muškarac se nađe sam nakon što ga supruga u panici napusti. Odlučuje se na putovanje da bi se ponovo sastao sa svojom srednjoškolskom ljubavi. U njegovoj pratnji je mlada komšinica koja mu nehotice pomrsi planove.

Moramo da razgovaramo o Kevinu (We Need to Talk About Kevin)

Ako tražite film za lep osećaj ... ovaj film to nije! To je pre svega fascinantan - mada depresivan - sat.

Eva Khatchadourian (Tilda Svinton) i Franklin Plaskett (John C. Reilli) su roditelji tinejdžera po imenu Kevin (Ezra Miller) koji je u školi počinio užasan čin nasilja. Nakon tragedije, Eva analizira svoj život sa Kevinom i kako je oduvek osećala da je u njemu bilo nečeg zlog.

Kloe (Chloe)

Doktorka Catherine Stevart (Julianne Moore) i njen suprug David (Liam Neeson) u braku su već nekoliko godina i Catherine počinje sumnjati da David, profesor na fakultetu, možda ima aferu sa svojim studentom.

Da bi otkrila više, ona unajmljuje devojku sa imenom Chloe (Amanda Seifried) da flertuje sa Davidom, a zatim joj podnese izveštaj.

Veliki Fan (Big Fan)

Paulu Aufieru (Patton Osvalt) se ne događa mnogo u životu. Danju radi kao čuvar u garaži i još uvek živi kod kuće sa majkom na Stejten Ajlandu.

Noću zove u svoju omiljenu sportsku radio emisiju, gde redovno zove „Paul sa Stejten Ajlanda“. Ovde se, u svetu sporta, Paul oseća kao da može biti svoj čovek i stvoriti identitet za sebe.

Stranci (The Strangers)

Tri nepoznata napadača terorizuju mladi par koji boravi u izolovanoj kući za odmor.

Nogom Pesnicom Način (The Foot Fist Way)

Fred Simmons, nesposobni instruktor Tae Kvon Do-a, bori se sa bračnim problemima dok planira putovanje za nekoliko svojih najbližih prijatelja i učenika da gledaju Simmonsovog idola, Chucka "Kamiona" Vallacea.

Fontana (The Fountain)

Film je prepun putovanja kroz vreme i filozofskih razgovora i situacija oko ljubavi, smrti i besmrtnosti. Hugh Jackman glumi muškarca u potrazi za ljubavlju i večnim životom. 

Radnja se dešava u nekoliko različitih vremena i na nekoliko različitih mesta.

Parfem: Priča o ubici (Perfume: The Story of a Murderer)

Film opisuje život Jean-Baptiste-a Grenouille-a (Ben Whishaw, jedan od najboljih glumaca svoje generacije) - od napuštanja kao dete do izricanja presude na sudu i njegovim životom kao ubica.

Dva za novac (Two for the Money)

McConaughei glumi Brandona Langa, bivšu zvezdu sportskog fakulteta, koja se povezuje sa Valterom Abramsom (Al Paćino), sportskim savetnikom koji Langa uzima pod svoje kako bi ga naučio pravilima hendikepa...

Atentant na Ričarda Niksona (The Assassination of Richard Nixon)

Sean Penn glumi Sama Bickea - neuspešnog prodavača koji je smislio da je najbolji način da preokrene svoj život da otme avion i sruši ga u Belu kuću (gde boravi Richard Nikson).

Ali kao i za sve ostalo u Bickeovom životu, otmica se ne odvija kako je planirano.

Film je zasnovan na istinitoj priči Samuela Bycka.

Posedujući Mahonija (Owning Mahowny)

Dan Mahovni (Philip Seymour Hoffman) je zamenik menadžera banke. Ima posao koji voli, devojku koja ga voli i zavisnost od kockanja.

Pa kad vidi način na koji može da iskoristi novac koji dolazi u banku da mu pomogne da skupi veće dolarske iznose u kazinu pokuša da iskoristi priliku...

Iako je u početku uspešan sa svojim planom, taj uspeh ne traje dugo. Svom poslodavcu duguje mnogo novca koji mora vratiti u najkraćem roku.

Vernik (The Believer)

Rian Gosling glumi Dannija Blinta, jevrejskog učenika ješive, koji u VERNIKU postaje neonacista.

Nebo boje vanilije (Vanilla Sky)

David Aames (Tom Cruise) ima sve: izgled, bogatstvo, sjajne prijatelje. Taman kad pomisli da njegov život ne može biti bolji, njegov najbolji prijatelj (Jason Lee) upozna ga sa ženom po imenu Sofija (Penelope Cruz) i njih dvoje se zaljube.

Međutim njegova dotadašnja „partnerka za seks“ (Cameron Diaz) nije oduševljena...

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search