Kultura

Imala je velike snove – in memoriam Neda Arnelić

Vest o smrti velike dive srpskog glumišta Nede Arnerić nema koga nije šokirala. Prema prvim informacijama, brat Predrag našao ju je u stanu na stolici za trpezarijskim stolom.

Hitna pomoć konstatovala smrt i nije bilo tragova nasilja.

Arnerić je hteo da obiđe sestru koja je živela sama, ali da je naišao na zaključana vrata. Angažovao je bravara, a onda je i zatekao preminulu.

Neda Arnerić odigrala je niz zapaženih uloga na filmu, seriji i pozorištu. U svet glume ušla je vrlo rano, a mnogi će se iznenaditi kada saznaju da nije završila Fakultet dramskih umetnosti. Takođe, ona je sanjala velike snove, o kojima je javnost vrlo malo znala.

Imala je tri braka - jedan sa kolegom Dejanom Karaklajićem sa kojim se upoznala na snimanju filma "Užička republika", drugi sa 32 godine starijim kolegom Radetom Markovićem, dok je 1981. godine ušla u brak sa hirurgom Miloradom Mešovićem, sa kojim je bila u velikoj ljubavi sve do njegove smrti 2018. godine.

Neda i Milorad su tokom skoro 37 godina braka preživeli mnogo toga, ali im se jedna želja nikada nije ispunila - želeli su da se ostvare u ulozi roditelja, pa su se nakon mnogo godina braka odlučili za usvajanje dečaka. Međutim, ubrzo su odustali.

"Hteli smo jednom i usvojiti dečaka, ali procedura je bila toliko komplikovana da smo na kraju morali da odustanemo", ispričala je Neda u jednom inervjuu pre nekoliko godina.

U drugom, opširnijem intervjuu, Neda je svojevremeno govorila o vremenu kada se živelo bezbrižno, a u svetu filma stvaralo mnogo. Između ostalog, otkrila je i da je u jednom periodu želela da digne ruke od svega i ode na Novi Zeland, ali su ipak razlozi da ostane bili mnogi jači.

Jednom prilikom, govoreći o svom životu, Neda je ispričala kako od 12. godine živi ne jedan, nego dva. Pošto je glumom počela da se bavi dve godine ranije, normalno detinjstvo kao da nije ni imala. To "preskakanje" razdoblja često je navodila kao razlog za njenu nesigurnost, nervozu i depresiju. Ove njene reči sada imaju potpuno drugačije značenje.

"Mislite pozitivno i dešavaće vam se pozitivne stvari. Sada shvatam, pre nego što ću napuniti šezdesetu godinu, mirnija sam. Sada treba da se opustim i uživam u životu koji mi je neko u kosmosu podario i da ga što više sa osmehom primam i da ne treba da od malih stvari pravim velike probleme. Od 12 godine sam krenula da živim paralelno dva života. Ne znam da li je to pogodnost ili hendikep. Nekad mi se čini kao da sve ovo što mi se desilo, da se dogodilo nekoj drugoj osobi. Moj život bih mogla da podelim na sigurno pet života. Kada se setim perioda detinjstva, mogu da kežem da je ono bilo neobično, nesvakidašnje. Sa 24 godina sam bila strašno nezrela. Jer ja nisam išla u školu kao sva normalna deca, preskakala sam razrede a sa svojim vršnjacima se nisam ni družila", pričala je ona svojevremeno u emisiji "Studio Bulevar".

Momente koje je pripisivala detinjstvu vezivala je za Rovinj. Tamo joj se dogodio prvi poljubac, ali tamo je "ležao" razlog njene nesigurnosti, kasnije i depresije.

"Rovinj, da on je nekako bio meni posebno važan. Tamo sam imala priliku da srećem i da se družim sa mnogo pametnim i umnim ljudima. Moja želja je bila da mogu da im pariram, ali naravno, to je bilo nemoguće. Zbog toga sam jako patila. Nisam htela da misle da sam glupa, neobrazovana, plitkoumna, a sve to je bila istina. Tada su se javile moje nesigurnosti, padala sam u depresiju jer im nisam dorasla."

Glumica nije volela da se eksponira, ali status "seks bombe" je za nju bio teret. Nije volela što je morala da se bori sa tim, tako da je dve decenije pokušavala da ubedi publiku da ona nije nikakva lepotica i samo to. Želela je da je znaju kao pametnu.

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search