Kultura

Pregled najboljih 5 filmova iz 2018. godine.

Podrazumeva se da nikome nije u mogućnosti da gleda sve filmove, a tokom 2018. je izašlo mnoštvo filmova. Stiče se dojam da, dok količina proizvedenih filmova rastre progresivno, kvalitet kontinuirano opada.

U ovakvoj situaciji je dobro ne trošiti vreme na lošim filmovima. Zato smo odabrali onih 5, koje ne biste trebali propustiti i koje Vam preporučujemo za gledanje.

1

The Shape of Water

The Shape of Water je avantura, drama, fantazija, režisera Guillermo del Toro i scenarista del Toro i Vanessa Taylor. Zvezde filma su Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Lauren Lee Smith, Michael Stuhlbarg i Octavia Spencer. Film je osvojio razne filmske nagrade, a nominiran je za čak 13 Oskara.

Bajkovita priča, van ovog sveta. Radnja se odigrava u Americi u pozadini hladnog rata 1960tih. U tajnom vladinom laboratoriju gde radi, gluha Elisa (Sally Hawkins) zarobljena u životu tišine i izoliranosti. Elisin život se promeni kada ona i njena kolegica Zelda (Octavia Spencer) otkriju tajni eksperiment.

2

Hereditary

Porodica Graham počinje se raspadati nakon smrti njihove bake. Čak i nakon što je otišla, baka još uvek baca tamnu senu nad porodicom, pogotovo njenu usamljenu unuku Charlie, koju je uvek neobično fascinirala.

Kako ogroman teror preuzima kontrolu nad porodicom, njihov harmonični život nestaje, prisiljavajući njihovu majku da istražuje tamnu prošlost kako bi izbegli nesretnu sudbinu koju su nasledili.

3

First Reformed

Svećenik male zajednice u New Yorku u borbi protiv očaja koji je nastao od tragedije, koja ga je pogodila.

Bivšeg kapelana, a sada sveštenika, muče prošlost i budućnost, sve dok ne pronađe iskupljenje u činu velikog nasilja …

4

Disobedience

Žena iz ortodoksne jevrejske porodice vrati se kući nakon što umre njen otac rabin, te pokrene kontraverzu kada pokaže interesovanje za jednu prijateljicu iz djetinjstva …

Glavne uloge:
Rachel McAdams, Rachel Weisz, Alessandro Nivola, Anton Lesser, Nicholas Woodeson, Cara Horgan, Bernardo Santos …

5

You Were Never Really Here

Joe, traumatizovani veteran, koji neguje svoju bolesnu majku, se specializovao na izbavljanje ukradene dece od trgovaca ljudima. Kada se posao otme kontroli, Joeove noćne more sve više vladaju njim, dok se zavera počinje otpetljavati.

Glavne uloge: Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, Alex Manette, John Doman, Judith Roberts, Madison Arnold, Jason Babinsky …

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search