Kultura

Zlatna Malina 2018. - najgori filmovi

Svake godine u martu, kratko pre dodele Oskara, najgorim filmovima se dodeljuje Zlatna Malina, nagrada koje se čitav Holivud plaši i strahuje, da je dobije.

Pored filmova nagradu dobivaju i glumci, a mnogim zvezdama je pripala ta "čast" da je osvoje. Ko je 2018. godine dobio nagradu, koju niko ne želi da osvoji, je navedeno u daljem tekstu.

Nagrada Zlatna Malina je inače takođe poznata pod nadimkom "Razzie" (raci), koji potiče od skraćenog imena na engleskom: "Golden Raspberry" (= Zlatna Malina).

Možda se pitate odkud, da se ova ozloglašena nagrada za najgore glumce i filmove zove Zlatna Malina? Ime je verovatno dobila po engleskoj frazi „to blow a raspberry“, što u prenesenom smislu znači "prditi ustima".

Zlatna Malina se dodeljuje od 1981. godine, a poreklo imena navodi, da se nagrada ne treba isuviše ozbiljno shvatiti, mada svi oni koji je osvoje, imaju svoje probleme sa tim.

U 2018. godini, Zlatna Malina je dodeljena u standardnim kategorijama, kao što su između ostalog za  najgore glavne i sporedne uloge, najgori film godine, itd.

Oni koji su mislili da će devet puta nominovani Transformers 5 (The Last Knight) pokupiti mnogo nagrada, grdno su se prevarili: Robotska bitka u zalivu Majemija na iznenađenje mnogih je ostala bez nagrada ove godine. Mada to nikako neznači, da film trebate gledati.

Ko su nesretnici koji su osvojili Zlatnu Malinu 2018., možete videti u dole navedenoj listi, po važnijim kategorijama dodeljivanja. Da bi ste znali ko su bili konkurenti, naveli smo i sve nominovane filmove, a pobednika markirali posbeno. Nadamo se da niste traćili vreme i novac gledajući ove filmove.

1

Najgori film: Emoji

Nominovani su: Emoji, Transformers: The Last Knight, Fifty Shades Of Grey: Opasna ljubav, Mumija, Baywatch
2

Najgora glumica, glavna uloga: Tyler Perry (Boo 2)

Nominovani su: Tyler Perry (Boo 2). Dakota Johnson (Fifty Shades Of Grey), Katherine Heigl (Unforgettable), Emma Watson (The Circle), Jennifer Lawrence (Mother)
3

Najgori glumac, glavna uloga: Tom Cruise (Mumija)

Nominovani su: Tom Cruise (Mumija), Jamie Dornan (Fifty Shades Of Grey), Mark Wahlberg (Daddy's Home 2, Transformers: The Last Knight), Johnny Depp (Pirates Of The Caribbean: Salazar's Revenge), Zac Efron (Baywatch)
4

Najgori glumac, sporedna uloga: Mel Gibson (Daddy's Home 2)

Nominovani su: Mel Gibson (Daddy's Home 2), Javier Bardem (Mother, Pirates Of The Caribbean: Salazar's Evenge), Russell Crowe (Mumija). Josh Duhamel (Transformers: The Last Knight), Anthony Hopkins (Collide, Transformers: The Last Knight)
5

Najgora glumica, sporedna uloga: Kim Basinger (Fifty Shades Of Grey 2)

Nominovani su: Kim Basinger (Fifty Shades Of Grey 2), Sofia Boutella (Mumija), Laura Haddock (Transformers: The Last Knight), Goldie Hawn (Snatched), Susan Sarandon (Bad Moms 2)
6

Najgori režiser: Anthony Leondis (Emoji)

Nominovani su: Anthony Leondis (Emoji), Darren Aronofsky (Mother), Michael Bay (Transformers: The Last Knight), James Foley (Fifty Shades Of Grey 2), Alex Kurtzman (Mumija)
7

Najgori scenario: Emoji

Nominovani su: Emoji, Baywatch, Fifty Shades Of Grey, Mumija, Transformers
Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search