Ljubav i seks

Saznajte kako poljubac utiče na Vaše telo i ljubite se svaki dan

Ljubljenje je instinktivno, cilj mu je oslobađanje hemikalija u telu zbog kojih se osećamo dobro, a čini četiri fenomenalne stvari.

Na usnama su nervni završeci koje ljubljenje stimuliše, što dovodi do aktivacije dodatnih čula poput mirisa. Evo još četiri fascinantnih stvari koje se događaju kada prvi put nekoga poljubite:

Pomaže Vam u borbi protiv holesterola

Ljubljenje može imati pozitivan uticaj na nivo lipida u krvi. Istraživači su u "Western Journal of Communication" utvrdili da romantično ljubljenje zapravo smanjuje serumski holesterol i povećava ukupno zadovoljstvo vezom.

Doživite nalet adrenalina

Kad prvi put poljubite nekoga, telo će ispustiti prasak adrenalina koji povećava brzinu otkucaja srca, povećava energiju i pokrene brže kolanje krvi. To su sve dobre stvari.

Proizvodi se puno dobrih hemikalija

Telo ne proizvodi samo adrenalin i oksitocin. Justin Lehmiller, profesor psihologije sa Harvarda, izjavio je za "The Expondent" da, kada se poljubimo, naš mozak postaje preplavljen dopaminom, koji je ključan za normalno funkcioniranje organizma.

Vaša pluvačka je "pametna"

Verovatno nikad niste pomislili da pljuvačka ima neki uticaj na odabir partnera, ali moguće da je upravo ona krivac za njega ili nju. Neuredni poljupci naporno rade na proceni je li osoba koju se ljubi potencijalni partner, prema istraživanju koje je proveo "Univerzitet Oksford". Navodno, hemijski sastav pljuvačke pomaže Vašem telu da odluči da li osoba koju ljubite, može imati jake i izdržljive potomke.

Pročitajte još: |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search