Satira i Humor

Arheolozi pronašli 4000 godina staru Nokia 3310 sa samo dve crte za bateriju

Gize (Arhiva) - Kada je otvorena grobna komora koja je bila zatvorena 4000 godina, Arheolozi u Egiptu su pronašli uključenu Nokia 3310 među grobnim objektima. Neverovatno je da je baterija drevnog uređaja napunjena samo do pola.

To je najniži nivo napunjenosti baterije ikad izmeren za mobilni telefon u ovoj seriji.

„Nikada nisam video nešto slično u čitavoj arheološkoj karijeri“, objašnjava dr. Mahmut Tahiri sa Instituta za drevnu istoriju u Kairu, koji je otkrio uređaj u grobnoj komori iz rane 12. dinastije. "Nokia 3310 sa samo dve crte za punjenje! To jednostavno neverovatno zvuči."

Do sada su naučnici osporavali da indikator napunjenosti Nokia 3310 uopšte može da pokaže vrednost ispod tri linije.

Tahiri i njegove kolege još uvek nemaju zadovoljavajuću objašnjenje o tome kako bi se baterija uređaja mogla isprazniti na takav način u roku od samo 4000 godina. "Moglo bi se pretpostaviti da je vlasnik tokom svog života igrao "Snake II" danonoćno i nikada nije napunio mobilni telefon dok nije umro. Takođe je verovatno da mobilni telefon nije imao prijem iza debele stene grobne komore tokom i poslednja četiri milenijuma je pokušavao da se poveže sa antenom. Ali čak i tada baterija nikada ne bi trebalo da se isprazni do ovog stupnja.

Savremenim ljudima je teško da shvate da je antički mobilni telefon poput Nokie 3310 nekada bio veoma vredan. Važno je znati da su Nokia uređaji bili rezervisani za vladare, dok su se obični ljudi zadovoljavali Ericssonovim mobilnim telefonima.

Uređaj će biti stavljen raspolaganju odeljenjima za istraživanje baterija velikih kompanija za pametne telefone Huawei, Apple i Samsung, tako da mogu pokušati da usavrše svoju tehnologiju. Nakon toga će biti izložen u muzeju. Očekuje se da će sledeća crta napunjenost nestati za oko 2000 godina.

Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search