Satira i Humor

Bruka – NASA sonda nije sletila na Mars...

Katastrofalna greška kod NASA: Zbog greške u proračunu, sonda Mars Insajt (Mars InSight) sletilia je u ponedjeljak ne onako kako je planirano na crvenoj planeti, već na polju blizu Drena, opština Zubin Potok u okrugu Kosovska Mitrovica. Tek danas, skoro nekoliko dana kasnije, inžinjeri američke svemirske agencije primetili su veliku grešku.

Očigledno, nakon lansiranja 5. maja ove godine, sonda nije krenula planiranim kursom za Mars kao što je NASA prvobitno pretpostavljala, već je ostala nezapažena u orbitu na Zemlju, gdje je kružila mesecima, pre nego što je konačno sletila 26. novembra u Srbiju.

"Neplodno zemlište, krajnja suvoća i odsustvo svakog života su nas uverili da je sonda na Marsu", objašnjava vidljivo razočarani naučnik NASA-e.

Da je nešto pogrešno, NASA-in tim je primetio tek onda kada je lokalni seljak Petrović Pera prošao sa svojim traktorom pored sonde, orući navodno na Marsu.

U početku smo pretpostavili da se radi o "Mars roveru" (samohodnom robotu, koji je poslat na mars pre nekoliko godina), navodi naučnik NASA-e. "Izgledao je čudno visok i na njemu je stajalo "IMT". Tek nakon nove procene položaja podataka sonde, bili smo u stanju da razjasnimo zabunu."

Petrović Peru iz Drena u Srbiji je za kratko vreme NASA zamenila sa Marsovcima

I na licu mesta je uzbuđenje bilo veliko: "Naravno da sam se pitao šta je čudna stvar na mojoj njivi", kaže 48-godišnji Pera. "Prvo sam mislio da su KFOR-ovci zaboravili svoj moderni roštilj, pa ga nisam hteo dirati, jer bi mogao biti radioaktivan, ali onda sam primetio da se nešta vrti, pa sam spravu konfiskovao, da je predam vlastima u Beogradu", navodi on.

Još uvek je nejasno da li će NASA ponoviti neuspešnu misiju InSight. Kao prvo, američka svemirska agencija mora pokušati da povrati sondu, koja vredi oko 200 miliona dolara. Prvi pokušaji lociranja pokazali su da se trenutno nalazi u kontejneru za elektronski otpad reciklažnog centra u blizini Kosovske Mitrovice.

Nije jasno, da li su nedavne aktivnosti KFOR-a i Šiptara povezani sa pokušajem zataškavanja ovog neobičnog događaja.

Pitaj Senu, astrologa NASA-e, biraj:

0901 770 077

CHF 3.90/Min

Pročitajte još: |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search