Satira i Humor

CIA: Putin je pomogao Hitleru da pobedi na izborima 1933.

Berlin, Moskva (tankrc) - Većina vodećih svetskih medija vrti priču da je Vladimir Putin presudno uticao na američke izbore. Ali to nije sve: Putin je navodno uticao presudno i na nemačku politiku.

Prema analizi CIA-e, Putin je ciljanom propagandom pomogao kandidatu NSDAP-a, Adolfu Hitleru da pobedi na izborima za Rajhstag 1933. godine.

Prema ovome, Putin je uticao na javno mnjenje u Nemačkoj ciljanom propagandom i lažnim vestima na društvenoj mreži „Stammtisch“ i na servisu za kratke poruke „Reklamni stub“ u korist nacionalsocijalista, koji su na kraju osvojili 43,9 odsto glasova na izborima za Rajhstag u martu 1933. godine.

Šteta koja je nastala Nemačkoj do danas je ogromna, dok je Rusija izašla jasno jača posle Hitlerovog kancelarstva. Da li Putin planira nešto slično na saveznim izborima 2021. godine? Da li će na vlast dovesti Frauke Petri ili čak Saru Vagenkneht?

Dokle je išao uticaj Kremlja u tim katastrofalnim vremenima pokazuju dalje analize CIA-e, koja je takođe ispitala požar u Rajhstagu u noći između 27. i 28. februara 1933. godine: "Incident pokazuje sve karakteristike akcije lažne zastave" rekao je direktor CIA Džon O. Brenan, "Slučajno, šef Kremlja Putin nema alibi za tačan datum. Niko ne može da se seti da je vidio Putina na taj dan. Gde je on bio tada?"

U narednim mesecima CIA takođe želi da analizira čuvene Hitlerove dnevnike kako bi ušla u trag daljim lažnim vestima koje je distribuirao Kremlj.

Izvor: ed, ssi, dan; foto gore: Nemačka Savezna Arhiva, slika 102-14437 / Georg Pahl / CC-BY SA 3.0

Pročitajte još: | | | |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search