Satira i Humor

Dani postaju sve kraći – preti li nam večni mrak?

Požarevac (arhiva) - Da li uskoro više neće biti prirodne dnevne svetlosti? Na to ukazuju najnovija saznanja naučnika iz Požarevca, prema kojima se dužina dana neprestano smanjuje u poređenju sa dužinom noći. Očigledno je da je proces nezaustavljiv.

„Iako smo krajem jula imali još oko 15 sati dnevnog svetla, sada smo dostigli samo osam i po sati“, objašnjava požarevački astronom dr. Ivo Zvocić. Razlog: Sve ranije pada mrak, i sve kasnije sviće. "Čini se da se razvoj trenutno usporava, ali kraj se zapravo ne nazire."

 

Projekcije pokazuju da će totalni mrak zavladati najkasnije do aprila 2024 . godine, ako se nastavi trenutni trend.

Jedno je jasno: Ako sunce uopšte ne sija, to ne bi imalo samo fatalne efekte na floru i faunu, već bi i bacilo globalnu ekonomiju na kolena. Raspad useva, glad i ratovi bili bi svakodnevnica.

Međutim, u naučnoj zajednici postoji protivljenje Zvocićevim tezama. Nekoliko naučnika iz Južne Amerike i Australije navode da njihova merenja ukazuju da dani trenutno ne postaju sve kraći, već neumoljivo duži.

Posle nasilnih sporova u specijalnim časopisima, zajednički eksperiment u ekvadorskom Kitu sada bi trebalo da razjasni ovo pitanje.

Pitaj Tarot savetnika, pozovi:
CHF 3.90/Min
Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search