Satira i Humor

Genocid iz 1969. godine nad domorodcima mjeseca

VAŠINGTON - Nakon više od četiri decenije NASA je smogla snage da izrazi svoje kajanje. Ispoljavanje već odavno zahtjevanog gesta je korak prema otkrivanju prošlih prekršaja u svemirskoj agenciji. NASA je u srijedu izdala zvanično izvinjenje za genocid iz 1969. godine nad stanovništvom Mjeseca.

"Došlo je vrijeme da se prizna neprijateljska uloga NASA u masakru starosjedilaca i stanovnika Mjeseca", rekla je portparolka NASA Natalija Amanpur, dodajući da će krv nebrojenih mrtvih stanovnika zemljinog trabanta zauvijek ostati na rukama te organizacije.

Glavni portparol preostalih zastupnika lunarne civilizacije (LC) iz Floride, Mua-mir Zuk-yuk poručio je, da LC u Americi neće prihvatiti deklaraciju o osudi zločina na Mjesecu, ukoliko u njoj bude falilo ijedno slovo od riječi "GENOCID".

Amanpur je ukratko detaljnije opisala strahote koje su pretrpjeli nedužni stanovnici mjeseca.

"Kada smo prvi put stigli na Mjesec, pronašli smo uspješnu i mirnu civilizaciju koja je pozdravila naše astronaute kao prijatelje i čak je obožavala Neil Armstrong-a kao boga. Sramotno smo iskoristili njihovo povjerenje klanjem hiljada i indirektnim ubijanjem još više njih, izlagajući ih Zemljskim bolestima, protiv kojih nisu imali imunitet. Pobijene i masovno pomrle stanovnike mjeseca, NASA je pokopavala u masovnim grobnicama u bazenu Mare Serenitatis. NASA se nedvosmisleno izvinjava zbog ovih zverstava."

Međutim zastupnici ruskih medija su brzo primjetili, da je Amanpur brižljivo izbjegla, da upotrijebi riječ GENOCID, koju su lunarci tako pomno priželjkivali, ali eto nisu dočekali. Ubrzo su se proširile i glasine, da su vodeće društvene mreže Fejsbuk, Twiter, Instagram, Jutjub, koje su pod kontrolom američkih tajnih službi NSA, CIA i drugih, dobili nalog, da brižljivo kontrolišu i blokiraje neprikladne objave na svojim platformama.

Čitaoci ne trebaju biti iznenađeni, ako se ova senzaciona vijest i ne proširi na internetu, jer se može očekivati najžešća američka cenzura.

Tokom sjednice za medija, NASA je takođe objavila izvinjenje za svoju ulogu u suzbijanju demokratske vlade Neptuna tokom misije Vojadžer 2.

Međutim kritičari NASA smatraju, da je to sve farsa, jer, kako se može dokazati, NASA niti je letila na mjesec, a kamoli, da je tamo pobila neke stanvonike. Čitava priča o genocidu je izmišljotina vodećih američkih medija, kao što je CNN ili New York Times, koji su vodeće organizacije u prozvodnji lažnih vijesti.

NASA je kategorično odbila ovu kritiku, navodeći, da ona omalovažava nedužne žrtvre i vrijeđa njihove potomke. Druge humanitarne organizacije, kao što su "Ljekari bez Granica", "Majke Srebrenice", "Kosovo Republjik" su jednoglasno podržale NASA i američke zvaničnike.

Piše: Bruno Stanić

Pročitajte još: |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search