Satira i Humor

Islamski naučnici upozoravaju: Alah postaje manji

Rijad (TANALAH) - Štete li teroristički napadi islamskih ekstremista islamu? To barem sugerišu najnoviji rezultati istraživanja saudijskih naučnika.

Prema ovome, Alah se smanjuje za oko 0.9 cm nakon svakog terorističkog napada na nevine ljude izvedenog u njegovo ime.

U svojoj studiji istraživači Kraljevske Saudijske Akademije Islamskih Studija (KSAIS) upoređivali su visinu Alaha 1980. i 2020. godine. Šokantan rezultat: Alah se smanjio za 12.4 metara visine. Hronološko poređenje sa bazom podataka u kojoj su zabeleženi svi teroristički napadi tokom ovog perioda ukazuje na obratnu korelaciju 0.87 između promene Alahove veličine i terorističkih napada.

„Da, Bog je velik - ipak“, objašnjava profesor Faiz al-Kadir, koji je vodio istragu. "Ali ako se trenutni trendovi nastave, za nekoliko godina Alah će biti samo srednje visine od oko 1,80 metara. Dugoročno, mogao bi postati sitan i na kraju potpuno nestati."

Da mnogi teroristi uzvikuju "Allahu Akbar!" (=„Bog je velik“) je čista ironija sa stanovišta naučnika. Mnogo preciznije bi bilo da uzvikuju „Bog se samo malo smanjio!“.

Pogled na istoriju takođe daje razloga za zabrinutost islamskim naučnicima: Hrišćanski Bog doživeo je sličnu sudbinu tokom srednjeg veka. Na kraju krstaških pohoda bio je visok samo oko 14 centimetara i mogao bi se komotno staviti u džep pantalona. Međutim, u međuvremenu se donekle oporavio i od 1970-ih je ponovo bio viši od prosečne visine jednog građana Makedonije (1.34 m).

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search