Satira i Humor

Senzacija – Melburn potvrdio teze doktora Zvocića iz Požarevca

Požarevac (arhiva) - Neverovatna promena stavova. U novembru smo izveštavali o strašnom trendu, koji su naučnici iz Požarevca izmerili i objavili u stručnim časopisima. Naime njihova najnovija saznanja ukazuju, da se dužina dana neprestano smanjuje u poređenju sa dužinom noći.

Postavljeno je zastrašujuće pitanje, da li uskoro više neće biti prirodne dnevne svetlosti. Požarevčani su bili ubeđeni da je proces nezaustavljiv.

„Iako smo krajem jula imali još oko 15 sati dnevnog svetla, sada smo dostigli samo osam i po sati“, objašnjavao je tada požarevački astronom dr. Ivo Zvocić. Razlog za ovaj trend je da sve ranije pada mrak, i sve kasnije sviće. "Čini se da se razvoj trenutno usporava, ali kraj se zapravo ne nazire.", navodio je Zvocić.

Zvocić je zaključio da će totalni mrak zavladati najkasnije do aprila 2021. godine, ako se nastavi trenutni trend. Jedno je jasno: Ako sunce uopšte ne sija, to ne bi imalo samo fatalne efekte na floru i faunu, već bi i bacilo globalnu ekonomiju na kolena. Raspad useva, glad i ratovi bili bi svakodnevnica.

Međutim, u naučnoj zajednici postojalo je protivljenje Zvocićevim tezama. Nekoliko naučnika iz Južne Amerike i Australije navode da njihova merenja ukazuju da dani trenutno ne postaju sve kraći, već neumoljivo duži.

Posle nasilnih sporova u specijalnim časopisima, zajednički eksperiment u ekvadorskom Kitu je trebalo da razjasni ovo pitanje.

U međuvremenu je profesor Daun Ander, sa univerziteta iz Melburna ponovio svoja merenja i sa ogromnim iznenađenjem morao da potvrdi, da je doktor Zvocić iz Požarevca potpuno u pravu i da dani postaju kraći. Još uvek ima odstupanja u izmerenoj dužini dana i noći iz Melburna u spoređenju sa Zvocićevim podacima iz Požarevca, ali trend je potvrđen: I prema melburnskim merenjima dani postaju kraći!

Nagovešteni zajednički eksperiment u Kitu u Ekvadoru će najverovatnije biti otkazan. Naučnici za sada grozničavo rade na analizi podataka, da bi shvatili zašto se ovaj fenomen uopšte dešava.

Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search