Satira i Humor

Novi trend u Hrvatskoj: Bacačem plamena protiv snega

Taman za početak decembarskih praznika – zemlju je prekrio sloj snega – za mnoge Hrvate ponovo počinje zamorna dužnost čišćenja snega. Ali ove godine postoji novi trend koji bi mogao da revolucioniše zimsko raščišćavanje puteva: Sve više ljudi u Hrvatskoj koristi bacače plamena kako bi održali svoje prilaze i trotoare čistima.

Zagreb (TANCRO) - "Zahvaljujući puhalicama lišća, kućopazitelji i vlasnici domova navikli su 'onako usput', takoreći u prolazu, da čiste ulice i vrtove od lišća. Međutim, zimi su ipak morali posezati za nezgrapnim lopatama i metlama", objašnjava Mario Bjelica, šef razvoja kompanije HS Produkt. "Iscrpljujuće je i udara vam na leđa. Naša nova mašina za topljenje snjega SNOWKILL 3000 - dostupna u svakoj prodavnici bjele tehnike i centrima za vrtove - je upravo prava stvar da rješi problem."

„Pritiskom na dugme iz plamenika sa četiri mlaza izbija plameni zid dugačak do četiri metra i širok jedan i po metar“, kaže Mario ponosno. „Ovo odgovara uobičajenoj minimalnoj širini zazora za trotoare.“

Zahvaljujući pritisku plamena od preko 20 atmosfera, i najkompaktniji sneg se istopi za nekoliko sekundi. „Nastala voda odmah isparava i stotinjak metara pločnika se potpuno očisti od snjega i leda za 2 minute“, kaže Mario. Praktična dodatna korist: Listovi ili pseći izmet koji leže pod snegom pretvaraju se u najfiniji pepeo, koji zatim možete posipati po stazi kako biste sprečili da postane klizav.

Pešacima koji prilaze korisnicima bacača plamena dok čiste sneg savetuje se da im se ne obraćaju iznenada sa leđa, već da se prebace direktno na drugu stranu ulice kako bi bili na sigurnoj udaljenosti.

Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search