Satira i Humor

Strašna drama: oboren Deda Mraz iznad Sirije

Damask (dpo) - Drama u Siriji: Kako se tek saznalo, Deda Mrazove sanke su se danas srušile u vazdušnom prostoru Sirije od posledica jedne ili više eksplozija. NATO pretpostavlja da su u tom procesu ubijeni i Deda Mraz i pet njegovih irvasa. Još tri jelena se vode kao nestali.

Čuo sam zvonca i čuveno 'Hohoho', a onda odjednom seriju detonacija, rekao je očevidac za Al Džaziru. "Posle toga ste mogli da vidite samo zapaljene krhotine kako padaju na zemlju. Svuda je mirisalo na ugljenisane brkove."

Verovatno je Deda Mraz upravo bio na putu ka delu Pacifika gde katolički Božić počinje ranije.

Ko je odgovoran za raketiraje Deda Mraza ne može se sa sigurnošću utvrditi dok se ostaci na terenu ne ispitaju na adekvatan način. Međutim, skoro sve strane uključene u sirijski sukob preuzimaju odgovornost na sebe. Na primer, samo nekoliko minuta nakon incidenta, Turska je objavila vest, da je oborila sanke nakon što je vrh rogova irvasa ušao u turski vazdušni prostor tokom 3,715 sekundi.

Nekoliko pobunjeničkih grupa, međutim, uverava da su oborili Deda Mraza jer su verovali da je Asadov jurišni helikopter. Sa ruske i američke strane je saopšteno, da su sanke za koje se sumnja da pripadaju islamskoj organizaciji ISIS uklonjene dejstvom raketa vazduh-vazduh.

Sama IS u video poruci tvrdi da je "herojski vilenjak mučenik, islamske veroispovesti" uspeo da prokrijumčari bombu na sankama. De fakto svakog minuta pristižu nove izjave osoba koje preuzimaju odgovornost za raketiranje Deda Mraza.

Nezavisni stručnjaci smatraju da se ne može isključiti da su sva objašnjenja istovremeno istinita. To bi objasnilo zašto je od mnogih poklona koje je Deda Mraz prevozio u svojim sankama ostala samo jedna jedina ugljenisana lutka, a sve ostalo je uništeno. Lutka se trenutno nalazi u rukama četvorogodišnje Šadije iz Rake.

Popularno

Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search