Satira i Humor

Dosta je! Poligraf bojkotuje 1. april

Beograd - Moskva - Berlin - Njujork - Peking - Lažne vesti? Poligraf kaže: Ne sa nama! Kao i svake godine od osnivanja 1845. godine, Poligraf bojkotuje sramno širenje lažnih vesti 1. aprila.

Najveći dnevni i noćni list Srbije u svetu zauzima jasnu poziciju protiv smešnih laži i aprilskih budalaštinja, koje se danas, tokom 1. aprila šire u mnogim manje poznatim medijima.

Radi bojkota, u nedelju, 1. aprila, na www.poligraf.news neće biti objavljene nove vesti. Štampano izdanje Poligrafa neće biti dostavljeno ni jednom od 27.524.000 pretplatnika u Srbiji i zemljama regiona.

Portparol Poligrafa je rekao da portal želi postaviti znak protiv institucionalizovane gluposti zezanja, koja hara medijima svakog 1. aprila: "Ko ciljanim lažnim vara čitaoce, šteti poverenju u kritičnu i nezavisnu štampu u Srbiji i ostalim zemljama regiona", rekao je portparol. "Ali mi tu nećemo učestvovati!" Čitatelji Poligrafa ne žele lažne priče, nego poštene, nezavisne i brze vesti - i to još od 1845. godine."

Međutim, postoje i nepotvrđene glasine da glavni urednik jednostavno koristi 1. april kao izgovor da uzme dan (ili dva) duže slobodno.

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search