Satira i Humor

Putnik ispao iz aviona jer nije pažljivo sledio uputstva o bezbednosti

Zagreb, Aerodrom Pleso (TANHRV) - Nepoštovanje mera bezbednosti se za 24-godišnjeg mladića Josip Ć. iz Gospića završilo tragično: on je prošlog vikenda ispao iz aviona na liniji kompanije CROATIA AIRLINES iz Zagreba za Minhen.

Prema osoblju aviona, mladić nije dovoljno ozbiljno shvatio bezbednosna pravila koja su mukotrpno predstavljena na početku leta.

„Mislite li da ove najave dajemo samo iz zabave“, kaže stjuardesa Zlatica Krmpotić, ogorčena zbog neodgovornosti nastradalog putnika. „Spasili smo mnogo života s tim."

Osim njegovog poslednjeg vapaja, „Sranje, volio bih da sam bolje obratio pažnju!“, za koji nekoliko svedoka tvrdi da su ga čuli, malo se zna o tačnom toku nesreće. Zna se samo da Josipovo sedište nije bilo u uspravnom položaju i da je stolić ispred njega bio ilegalno rasklopljen kada se nesreća dogodila. Prema rečima očevidaca, mladić već u startu nije bio zakopčan i samo ga je uz veliku sreću preživeo.

Ostali putnici nisu povređeni jer su se tačno pridržavali svih uputstava u avionu. Prema avionskom osoblju, uvek postoji nepridržavanje vitalnih uputstava. Nedavno, 2013. godine, žena je ispala iz aviona srpske avio-kompanija Air Serbia, jer je zaboravila da svoj pametni telefon prebaci na režim leta.

CROATIAN AIRLINES je brzo reagovala na ovu nesreću i najavila da će u svoje instrukcije o bezbednosti tokom leta navoditi ovakve incidente kao loše primere.

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search