Satira i Humor

Senzacija – rođena druga beba sa maskom

Zaječar (tankrc) - senzacija u ginekološkoj klinici u Negotinu! Tu je u utorak uveče rođena druga beba na svetu sa zaštitom za usta i nos.

Nakon prve bebe rođene sa maskom u Nemačkoj u Nojperlahu pre dve nedelje, genetičari u svetu sumnjaju da je mala Džeraldina Živojković (0) jasan znak da se ljudi evolutivno prilagođavaju pandemiji korone.

„Da to nisam videla sama, ne bih verovala“, seća se babica Jelena Povučić neobičnog porođaja. "U početku nismo ni znali šta je pred nama kada smo izvukli malu. Ova plava stvar na njenim ustima je bila neobična."

Početni pregledi pokazali su da je maska tipa II za zaštitu usta i nosa. Šta je neobično u svemu tome je sledeće: Iako po svom sastavu podseća na konvencionalne medicinske maske za jednokratnu upotrebu, čini se da je materijal u potpunosti napravljen od ljudskih ćelija.

„Predpostavljam da je nosila masku jer nije mogla da održi bezbednu udaljenost od svoje majke na 1,50 metar u amniotskoj vrećici“, rekla je Povučić.

Međutim, osim maske, mala Džeraldina je izgleda potpuno zdrava. „Dobro je položila sve uobičajene preglede i testove“, potvrđuje njena majka Jorgovanka Živojković (27). Osim toga, mala dobro pije. „Naravno, ona skida masku i zadržava je na zglobu ili nadlaktici sve dok traje proces dojenja.

Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search