Satira i Humor

Skandal u Katoličkoj Crkvi: Šta je Bog znao o pedofiliji?

Zagreb (HVALJENPRC) - Zagrebački kardinal Josip Bozanić drži stručne studije o sistematskom zlostavljanju maloletne dece od strane sveštenika pod ključem i tako izaziva veliko negodovanje i masovno napuštanje Crkve. Budući da Katolička crkva kao institucija ne sarađuje sa vlastima, policija sada želi da ispita Boga lično kao očevica.

U stvari, istražitelji pretpostavljaju da bi Bog, koji se smatra najvišim autoritetom u Katoličkoj crkvi, mogao pružiti potpuno pojašnjenje. „On sve vidi i navodno zna“, rekla je javni tužilac Zrinka Dlakasmo. „To znači da bi trebalo da bude u mogućnosti da daje precizne informacije kao očevidac svakog pojedinačnog slučaja zlostavljanja.“

Mora se razjasniti zašto je Bog do sada uopšte ćutao. Jer i njemu prete pravne posledice. Na kraju krajeva, uprkos svojoj svemoći, očigledno nije uspeo da pomogne žrtvama ili da prijavi zločine. „Da li katoličko sveštenstvo ima nešto protiv njega, pa ga ucenjuje?“, pita Dlakasmo. "Ili je i sam deo sistematskog zlostavljanja maloletne dece? Možda i sam voli da gleda seksualno odnose sa decom? Sve ovo mora biti razjašnjeno. Jedno je jasno: kroz svoje dosadašnje ćutanje on je postao saučesnik."

Ispitivanje Boga, međutim, moglo bi se pokazati teškim. Do sada ga hrvatska policija nije pronašla ni u Zagrebačkoj katedrali, ni u nekoj od bezbrojnih crkvenih građevina po Hrvatskoj. „Ne znamo ni sa sigurnošću da li je još uvek živ“, kažu vlasti. „Kao da nikada nije postojao."

Iz neproverenih izvora saznajemo, da se trenutno vode intenzivne istrage južno od Mostara u Hercegovini, gde postoje indikacije, da bi Bog mogao da boravi tamo na odmoru.

Nama se čini da vlasti u Hrvatskoj ne očekuju pomoć od katoličkog sveštenstva. Do sada je Crkva davala samo beskorisne informacije o tome gde se Bog nalazi, poput „On je na nebu“, „Bog je svuda“, „Božji putevi su nedokučivi“ ili „Bog živi u našim srcima“. Da li se ovde prikriva još jedan zločin?

Za ozbiljne informacije o boravištu Boga Hrvatskse vlasti nude nagradu od 25.000,- kuna. (HRK).

Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search