Satira i Humor

Studija: U Beogradu živi samo 95 mačaka

Beograd (tango) - Prema njihovim izjavama, milioni Srba su vlasnici mačaka. Ali nova studija Veterinarskog Univerziteta u Vinči (VUV) sada otkriva zapanjujuće stanje: Prema ovome, na području Beograda živi samo oko 95 mačaka, od kojih svaka ima nekoliko hiljada porodica istovremeno i naizmenično ih posećuje.

Istraživači su otkrili životinje tako što su nekoliko njih u početku opremili GPS odašiljačima. Kasnije su napravili video i audio snimke koji jasno dokazuju kako mačke posećuju bezbrojne porodice koje ih hrane i maze.

 

Mačke to rade zbog hrane
zog hrane
Ova mačka pokriva čitavu Zvezdaru
macka pera

„Jedva smo mogli da verujemo onome što smo videli“, objašnjava naučnica Čarna Prpič, pokazujući na fotografiji crvene tabane mačke. „Ova životinja, nevinog izgleda, na primer, zove se ... sačekajte tren, navodi Čarna ushićeno... Uzima sa police debelu fasciklu i počinje da čita. "Katinka, Minki, Cana, Lilli, Srpkinka, Zimba, tri puta Mauzi, pet puta Mici, dva puta Luna, Aca, Pera, Adolf, Ranka, Cina ... Mogla bih da nastavim u nedogled. Skoro svaka porodica koju posećuje dala joj je drugo ime i smatra da je to njihova mačka. Zbog toga izgleda da mačke ne reaguju kada ih zovete imenom." Životinja jednostavno nezna da se o njoj radi.

 

"Mačke lutaju po svim delovima grada. U jednom danu posete i do 9.000 porodica. Naše analize takođe pokazuju da pojedine jedu oko 2300 obroka dnevno, nerviraju oko 4000 pasa i izbacuju 2000 čuperaka dlake", navodi Prpička.

Na kraju krajeva, prema istraživačima, ovo neverovatno opterećenje objašnjava zašto mačke ostatak vremena koriste za lenčarenje i reaguju krajnje razdražljivo na ljude.

Pročitajte još: |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search