Satira i Humor

Uzorno: Hiljade Srba se izolovali u svojim automobilima

Raška, Kopaonik (TANSKI) - Primerni građani Srbije u koronskoj krizi! Desetine hiljada Srba iskoristilo je priliku tokom vikenda da se izoluju u svojim automobilima

u blizini skijaških regiona kako ne bi dobili Koronu ili je preneli na druge.

„Kod kuće bih već sreo komšije na ulazu ili bih posetio rodbinu“, objašnjava Dragan Savić, koji je već četiri sata zaglavljen u koloni ispred Raške sa porodicom i sa pet pari skija na krovu. Za to vreme nijednom nije napustio svoje sigurno vozilo. "Ako nekome treba aplaudirati u ovoj pandemiji, onda smo to mi skijaši!"

Zapravo, vodeći virolozi Srbije potvrđuju da samoizolacija u gužvi ispred skijališta i drugih turističkih atrakcija može dati važan doprinos borbi protiv koronavirusa.

„Svaki minut kada se građani uguraju u svoja vozila sprečava opasne kontakte“, navodi doktor Predrag Kon, epidemolog iz Beograda. „A svako dodatno vozilo povećava gužvu u saobraćaju i istovremeno sprečava ostale skijaše, sankare i dnevne izletnike da stignu na odredište.“

Stručnjaci preporučuju uvođenje opšteg ograničenja brzine od 7 km/h kao dodatnu meru vikendom kako bi se što više ljudi održalo u sigurnom drumskom saobraćaju sa virološkog stanovišta.

Pročitajte još: |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search