Zdravlje

Kako zaspati – vojnički trik da zaspite u roku od 3 minuta

Vojnicima strog ritam života daje vrlo ograničeno vreme za spavanje, ponekad i na vrlo neudobnim mestima i u vrlo napetim situacijama, pa ima smisla što je razvijena posebna metoda koja im pomaže da što pre padnu u san.

Metoda koja pojedincima pomaže da zaspu u roku od samo 120 sekundi, navodno je osmišljena za američke vojne pilote. Njeno usavršavanje može potrajati šest nedelja, ali kad to učinite, uspavljivaće vas čak i s vrlo glasnim zvukovima u pozadini ili nakon jake doze kofeina, piše portal Dnevna doza lepog.

Evo kako izvesti vojnu metodu uspavljivanja:

  1. Korak 1: Započnite s opuštanjem mišića lica, uključujući mišiće u ustima.
  2. Korak 2: Spustite ramena i opustite ruke da padaju pored tela, oslobodite napetost na tim područjima.
  3. Korak 3: Opustite grudi dok duboko izdišete.
  4. Korak 4: Opustite donji deo tela – bedra, noge i listove.
  5. Korak 5: Ispraznite svoj um tokom 10 sekundi – razbistrite ga odlaskom na svoje „srećno mesto” ili zamislite nešto opuštajuće. Ako to ne možete da učinite, možete uzastopno u sebi da izgovorite reči: „Nemoj da misliš“.
  6. Korak 6: To je to. Trebalo bi da ste već zadremali, ali nastavite tako dok ne zaspite.

U ovom poduhvatu vizualizacija srećnog mesta, mesta na kojem se osećate smireno i bezbedno, može vam pomoći u upravljanju mislima koje vas uznemiruju i ne daju da zaspite, a čak je utvrđeno da ima pozitivne rezultate za one s nesanicom.

U kombinaciji s pažljivim disanjem i opuštanjem mišića, navodno deluje i ako pokušavate da zaspite sedeći. Ipak, ako imate poremećaj poput anksioznosti ili poremećaja pažnje, verovatno će ići teže…

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search