Zdravlje

Tajna ljepote žena iz Maroka

Berberske žene iz Maroka, usprkos grubim klimatskim promjenama, poznate su po svojoj egzotičnoj ljepoti, a njihova tajna već neko vrijeme nije tajna.

Svoju kožu, nokte i kosu generacijama njeguju arganovim (marokanskim) uljem, koje koriste i u ishrani.

Arganovo ulje, koje se i danas proizvodi ručno, na tradicionalan način, obiluje antioksidansima, pomlađujućim vitaminom E i masnim kiselinama čije djelovanje ublažava bore i tretira akne, ožiljke i ekceme.

Hladno presovano organsko arganovo ulje služi za njegu cijelog tijela. Pogodno je za sve tipove kože, čak i za masniju kožu. Ne zapušava pore i brzo se upija, pa ne ostavlja masni trag. Upotrebite ga umjesto kreme za lice ili losiona za tijelo, posebno ako imate suvu ili zrelu kožu, ili s nekoliko kapi čistog ulja obogatite omiljeni hidratantni proizvod.

 

Pogodno je za sve tipove kože, čak i za masniju kožu. Ne zapušava pore i brzo se upija, pa ne ostavlja masni trag. Upotrijebite ga umjesto kreme za lice ili losiona za tijelo, posebno ako imate suvu ili zrelu kožu, ili s nekoliko kapi čistog ulja obogatite omiljeni hidratantni proizvod

Prije spavanja uljem namažite ruke i nokte, jer argan jača krhke nokte i regeneriše oštećenu kožu. Njime se tretiraju i akne jer kontroliše lučenje sebuma i podstiče brže zacjeljivanje tkiva, a trudnice njeguju kožu tijela za prevenciju strija.

Arganovo ulje koristi se i za njegu kose. Nanesite 2 do 3 kapi na suvu ili mokru kosu, ostavite da djeluje barem pola sata pa kosu operite blagim šamponom. Zaštitiće kosu od štetnih spoljašnjih uticaja, nahraniće je i ojačati, dajući joj zdrav sjaj.

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search