Život i stil

Četiri loše navike koje Vam pokvare celi dan

Jutro određuje celi dan koji je pred vama, pa greškice koje činite ujutro mogu itekako uticati na daljnu produktivnost. Donosimo četiri najčešće jutarnje greške koje biste trebali izbegavati.

1. Iritantno buđenje

Budite li se uz alarm s mobitela, pripazite da to ne bude zvuk ili melodija koja vas iritira. Buđenje uz iritirajuće zvukove može uzrokovati da celi dan budete loše volje.

2. Žurba

Pokušajte se ranije probuditi kako biste u miru obavili jutarnje rituale pre odlaska na posao. Probudite li se napeti jer se plašite da ćete zakasniti na posao i sve obavljate u žurbi, nećete ostaviti dovoljno vremena mozgu da se pripremi za novi početak dana.

3. Ne doručkujete

Mnogi preskaču doručak i samo popiju kafu ili čaj. Kafa će vam pomoći da se razbudite, ali u organizam nećete uneti potrebnu energiju i hranjive sastojke.

4. Čim otvorite oči bacate se na posao

Pogrešno je da se uzimate telefon i proveravate e-mailove ili zovete poslovne saradnike čim se probudite. Iako vam se čini kao da ćete uštedeti na vremenu i da radite nešto korisno, Vi u stvari činite upravo suprotno. Na taj način mozgu ne osiguravate dovoljno vremena da se odmori i opusti, što Vam je potrebno s obzirom na zadatke koji su pred vama. Stoga se preporučuje da dan počnete što je moguće opuštenije.

Pročitajte još: |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search