Život i stil

Destinacije sa najlepšim doživljajima strave i užasa

Trenutno nije najbolje doba za putovanja, ali možemo da maštamo o narednim destinacijama koje ćemo obići kada to ponovo bude moguće. Predstavljamo listu 5 najjezivijih evropskih tura!

1. Šta ima tako strašno u Veneciji?

Venecija ume dobro da zaradi od turizma, ne samo u vrijeme karnevala! Naime, u ovom gradu su se tokom čitave godine održavale ture koje vode turiste po uskim i mračnim ulicama grada i vodiči im pričaju legende o nesretnoj ljubavi i prevari, pokazuju vile u kojima “žive” duhovi…

2. Transilvanija

Transilvaniju svake godine posjećuju milioni turista zbog grofa Drakule. Posebno je atraktivno bilo posjetiti Rumuniju krajem oktobra, jer se posljednjeg dana organizuje Drakulina žurka. Turisti koji se zateknu 31. oktobra u dvorcu Bran mogu da jedu ražnjiće na sablji i piju “krv”.

3. Mračne tajne Londona

London je čuven po kraljici, “Big Benu” i mnogim drugim turističkim atrakcijama, ali i po Džeku Trbosjeku. Svake večeri kod Taurea počinjala je tura kojom se prolazi putevima svih pet ubistava zloglasnog ubice.

5. Duhovi Škotske

Kao što se u Rimu organizuje tura “Anđeli i demoni”, tako se i u Škotskoj može otići na turu “Da Vinčijev kod”. Škotska je prepuna napuštenih i oronulih zamkova, a turisitčki radnici su počeli to i da naplaćuju, pa su tako osmislili legende da u svakom od njih žive – duhovi.

4. Prag je svake večeri pozornica straha

Prag je sa gotskom arhitekturom svake večeri prava atrakcija za turiste koji uživaju da hodaju praznim ulicama. U 20 časova svake večeri počinjala je tura u kojoj vodič priča o prokletsvima i nesrećama koje su se dešavale nekadašnjim stanovnicima ovog grada.

6. Tajne legende i misterije Firence

Istražite Firencu u večernjoj šetnji pod maskom koja vas vodi u srce grada. Pogledajte Duomo spolja, Museo Casa di Dante, Palazzo Vecchio, galeriju Uffizi i Ponte Vecchio, između ostalih vrhunskih atrakcija. Vaš vodič deli komentare o istoriji i arhitekturi grada, kao i preporuke za mesta koja treba samostalno posetiti.

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search