Život i stil

Knjige koje ćemo čitati ususret zimskoj hibernaciji

Beletrisika – Preporuke iz Hrvatske u susret hladnim mjesecima. Dani postaju sve kraći, noći sve hladnije i duže, a i mi se nekako osjećamo usporeno.

Vrijeme provodimo u udobnosti doma uz tople deke i fine napitke. Mnogo se priča o kvalitetnom korištenju slobodnog vremena bez tehnologije, stoga će vikendom laptop i mobitel idealno ostati u drugoj sobi, a mi ćemo se udobno smjestiti i krenuti s čitanjem knjige.

S obzirom na to da se bliži sezona darivanja, knjige su odličan poklon, pogotovo ako naslov ‘pogodite’ za onoga kome ju kupujete. Blagdanske praznike mnogi će provesti na putovanjima u daleke destinacije i snježne vrhove, a knjige u koferu dio su ovogodišnjeg paketa, jer do kraja godine želimo pročitati barem nekoliko naslova.

Dok se magla zadržava na prozorima, čitanje knjige postaje novi ritual koji ćemo slijediti sve do dolaska proljeća. U nastavku donosimo popularne naslove stvorene ja cozy jesenske večeri kod kuće.

1

Paulo Coelho – Alkemičar

Roman koji je nadahnuo svakoga tko ga je pročitao prepun je životnih poruka i mudrosti. Romantičari i svi oni koji slijede srce kroz život pročitat će ga u jednom dahu. Priča govori o mladom pastiru Santiagu koji iz svog doma u Španjolskoj odlazi u egipatsku pustinju kako bi pronašao blago koje se navodno skriva u piramidama. Iako je putovanje počelo kao potraga za materijalnim, pretvara se u pronalaženje onog unutarnjeg. Santiago je pravi dokaz koliko je važno slušati svoje srce i vjerovati u snove.
paulo coelho
the swans of fifth avenue
2

Melanie Benjamin – The Swans of Fifth Avenue

Knjige poput ove definitivno će vas osloboditi briga i razmišljanja o obavezama. Glavni likovi priče su Truman Capote i Babe Paley, a sve je upakirano u glamur i ‘zadimljenu’ atmosferu Njujorške više klase 1950-ih. Ljubavne zavrzlame, tračevi, skandali i moda. Ne može bolje od toga.
3

Natalie Sanmartin Fenollera – Buđenje gospođice Prim

Roman priča priču o mladoj djevojci, Prudenciji Prim. Strastvena ljubiteljica književnosti odlazi u idilični grad San Ireneo de Arnois kako bi započela posao privatne knjižničarke. Ono što nije očekivala na putu bila je ljubav, a njezini pogledi na život poljuljat će se i voditi ju ka umijeću uživanja u malim stvarima i na posljetku velikoj sreći. Misteriji i ljubav za priče u jednom dahu.
budjenje gospodjice prim
4

Jane Austin – Pride and prejudice

Jedna od najpoznatijih britanskih spisateljica, napisala je brojne knjige, a Ponos i predrasude objavila je davne 1813-e godine. Do danas ga rado čitaju stai i mladi, a u središtu radnje je obitelj Bennet s pet neudanih kćeri – Jane, Elizabeth, Mary, Kitty i Lydije. Na obližnje imanje useljava bogati gospodin Bingley , a gospođa Bennet počinje maštati o tome kako da što bolje uda svoju najstariju kći Jane.. i zavrzlama počinjem.
5

Dafni Kalotaj – Ruska zima

Nina Revskaja nekadašnja baletna zvijezda Bolshoi kazališta prisjeća se vremena sovjetske Rusije i i niza okolnosti koje su promijenile tijek njezina života. Smrtni incident, prodaja kutije nakita i izdaja Ninu su natjerali na bijeg u Boston. Drew Brooks i Grigorij Solodin vjeruju da skupocjeni nakita čuva tajnu iz prošlosti. Zajedno počinju rasplitati misterij ogrlice i pokreću niz događaja čije posljedice će osjetiti svi uključeni. Uzbudljiva priča o ljubavi, umjetnosti, izdaji i komadu nakita s tajanstvenom pozadinskom pričom.
6

Amor Towles – A gentlemen in Moscow

Knjige koje se čitaju u jednom dahu, a istovremenu su pune metaforike i mudrosti, definitivno su pravi izbor za jesenske večeri. Radnja se odvija u luksuznom hotelu Metropolu u blizini Kremlja. Ruski plemić Alexander Rostov živi već godinama na trećem katu u raskošnom apartmanu. Strastveni ljubitelj dobrog vina, hrane i umjetnosti, rijetko napušta svoje odaje. To se mijenja kad upozna mladu Ninu i upusti se u ljubavnu priču koja će otkriti novi dio njegove osobnosti.
Pročitajte još:
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search