Život i stil

Tarzan, Čarna,... najčudnija imena u Srbiji

Ne nose svi u Srbiji imena koja su česta, pa tako možete upoznati i Svilu, Pahuljicu, Sultana i Romana. Matičari u našoj zemlji imaju pravo da odbiju ime, ukoliko procene da će dete zbog toga imati probleme, ali i ako posumnjaju da je uvredljivo.

Najčešća muška imena u Srbiji su, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, Dragan, Milan, Aleksandar, Zoran i Nikola. Što se tiče osoba ženskog pola, najviše ima Milica, Jelena, Marija, Mirjana i Dragana. Ipak, postoje i imena poput Kiša i Narta, ali i Tarzan i Onur. Tu su i Hurem i Šeherezada, Leandra i Ljiljanka.

- Često se daju imena u skladu sa serijama koje su popularne. Pre neki dan smo upisali dete pod imenom Sultan. Među neobičnim imenima su i Pahuljica i Sneguljica, a tokom ratnih godina bilo je popularno ime Mašinka, koje sada spada u neobična. U Beogradu ima i nekoliko Tarzana - objašnjava matičarka opštine Zvezdara Milena Kragić i dodaje da ukoliko roditelji ne prihvataju odluku matičara, mogu da se obrate Centru za socijalni rad.

Imena koja se retko pojavljuju su i Zmaj, Perun, ali i Kiša. Najčudnija imena se, kažu matičari, kriju u starim knjigama, a u poslednje vreme dešava se da potomci ponesu ime svojih predaka. Među tim imenima su neka poput Brestolik, Jezdivoj, Krunodrag, Dukadin. Takođe, tu su i Grlica, Ikonija, Gradinka, Lovorka i Čarna.

Pročitajte još: |
Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search