Fudbal

Autogo: Hrvati usred Rusije pevali ustaške pesme (Video)

Fudbaleri Hrvatske burno su proslavili plasman u polufinale Mundijala- u svlačionici je bila predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a slušale su se ustaške pesme Tompsona.

Ovom prilikom je bilo i političkih provokacija prema rivalu koga su eliminisali u četvrtfinalu – Rusiji.

Imate pitanje o budućnosti?

Naime, Domagoj Vida i nekadašnji reprezentativac, a sada član stručnog štaba Ognjen Vukojević, pobedu su posvetili Ukrajini, gde su svojevremeno igrali za Dinamo iz Kijeva.

Na društvenim mrežima pojavio se snimak gde VIda uzvikuje “Slava Ukrajini”, a Vukojević “Ovo je pobeda za Ukrajini, za Dinamo”.

Odnosi Rusije i Ukrajine napeti su poslednjih nekoliko godina a odnosi su posebno pogoršani od 2014. godine i ruske aneksije Krima. Hrvatski politički vrh je nekoliko puta nudio pomoć u mirnoj reintegraciji ugroženih područja te zemlje na osnovu iskustva koje je Hrvatska imala nakon, kako kažu, “velikosrpske agresije devedesetih godina”.

Ovaj gest umnogome podseća na provokacije švajcarskih reprezentativaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake na meču sa Srbijom.

Hrvatska će u polufinalu Mundijala 11. jula igrati protiv Engleske u Moskvi.

FIFA pokrenula istragu protiv Domagoja Vide

Međunarodna fudbalska federacija pokrenula je istragu protiv Domagoja Vide zbog poruke koju je imao nakon meča četvrtfinala Svetskog prvenstva i pobede protiv domaćina Rusije.

FIFA istražuje različite navode koji su pristigli nakon meča i prikupljamo eventualne dokaze u vezi sa ovim slučajem. Dok ne prikupimo sve podatke i ne procenimo o čemu se tačno radi nećemo dalje komentarisati

FIFA

Domagoj Vida je nakon meča sa Ognjenom Vukojevićm u video poruci pobedu posvetio Dinamu iz Kijeva Ukrajini.

Vida je u nekom momentu verovatno shvatio kako bi Rusima ova poruka mogla da izgleda (i nije se prevario jer su domaćini malo je reći besni) pa je pojasnio da poruka nije politička već da u Ukrajini ima mnogo prijatelja. To što je dodao da je sve šala i da voli ruski narod nije mnogo pomoglo.

Imate pitanje o budućnosti?

Disciplinski propisi FIFA ne dozvoljavaju bilo kakvo mešanje politike i sporta i predviđa suspenziju ili novčanu kaznu za izlete takve vrste pa su tako tokom Mundijala novčano bili kažnjeni reprezentativci Švajcarske Đerdan Šaćiri, Granit Džaka i Stefan Lihtštajner.

Izvor: Tanjug, B92, N1

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search