Fudbal

Nemačkom sudiji Brihu žao... što ga je FIFA poslala kući

Nemački sudija Feliks Brih, koji je oštetio fudbalsku reprezentaciju Srbije za očigledan penal protiv Švajcarske, izjavio je da je razočaran što je rano otišao sa Mundijala u Rusiji.

FIFA je odlučila da pošalje Briha kući, zajedno sa pomoćnicima, jer je na jedinoj utakmici koju je sudio na Svetskom prvenstvu napravio veliku grešku kada nije video penal i povlačenje Fabijena Šara i Stefana Lihštajnera nad Aleksandrom Mitrovićem.

Razvoj situacije na Svetskom prvenstvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se

Feliks Brih

Odluku da Brih, jedan od najcenjenijih sudija današnjice, ode sa Mundijala kao ispravnu vide i sudijski stručnjaci u njegovoj zemlji.

„Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švajcarska — Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija o ocenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku“, rekao je potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj Roni Cimerman

I Predsednik sudijskog odbora Luk Majkl Frolih priznao je da je razočaran da je Brih, kao jedini nemački sudija, prerano završio učešće na Svetskom prvenstvu, podsećajući da je imao uspešnu sezonu u Ligi šampiona.

Nama ostaje da špekulišemo, da li su mu Švajcarci, ili neko drugi i kako, ukoliko su to učnili, zasladili tu "gorku" pilulu koju mu je FIFA servirala da proguta. Ali od te špekulacije nemamo ništa. Jedino nam preostaje da mu zaželimo, da ga nikada više ne moramo gledati da sudi srpskoj reprezentaciji. Psovati mu nećemo ništa.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search