Fudbal

Prvenstvo u Rusiji biće najbolje do sada

Milan Lane Jovanović, strelac gola u jedinoj pobedi reprezentacije Srbije na svetskim prvenstvima, smatra da će prvenstvo u Rusiji biti besprekorno organizovano.


„Pre svega, mislim da nema bolje prilike za promociju jedne ozbiljne države kakva je Rusija od svetskog prvenstva. To je događaj koji će biti planetarno u fokusu i zbog toga smatram da će organizacija biti besprekorna, na vrhunskom nivou“, kaže Lane Jovanović za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, fudbal, nažalost, nije sport „broj jedan“ u Rusiji. Jovanović, koji je skoro dve godine igrao u Lokomotivi iz Moskve, kaže da je u gradu od praktično 15 miliona stanovnika poseta na stadionu bila u proseku 8.000 ljudi, što je zanemarljivo.

„Međutim, ovo je izuzetna prilika za popularizaciju fudbala u Rusiji i mislim da će reprezentacija Rusije sa velikim ambicijama nastupiti na ovom svetskom prvenstvu“, dodaje on.

Jovanović, koji je igrao na Mundijalu 2010. u Južnoafričkoj Republici i postigao istorijski gol protiv Nemačke, smatra da će ovogodišnje prvenstvo biti još bolje organizovano.

Rusija je supersila, ekonomski jaka država i mislim da će infrastrukturno ovo svetsko prvenstvo biti na još višem nivou nego prethodna. Naravno, skice grandioznih stadiona idu u prilog ovoj tezi, tako da ja očekujem vrhunsku organizaciju, pravi užitak za gledaoce, kao i fantastične uslove za igrače

Lane Jovanović

Jovanović, koji je odigrao 44 utakmice za reprezentaciju Srbije i postigao 11 golova, bivši fudbaler Vojvodine, Šahtjora, Lokomotive iz Moskve, Standarda, Liverpula i Anderlehta, kaže da će pokušati da nađe način da odgleda bar jednu utakmicu naše reprezentacije u Rusiji.

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search