Sport

Rekordni Nikola Jokić NBA – 18 asistencija nakon 52 godine

Srpski centar Nikola Jokić ostvario je istorijski 43. tripl-dabl u pobedi nad Hjuston Rokitsima 124:111, s obzirom na to da niko od centara u NBA ligi pune 52 godine nije imao 18 asistencija na jednom meču.

Veče za pamćenje neverovatnog Somborca koji ne prestaje da oduševljava košarkaški svet neverovatnim dodavanjima i potezima.

Nikola Jokić je zatrpao koš „raketa“ sa 19 poena, uz 12 skokova i magičnih 18 asistencija, čime je postao prvi NBA centar sa 18 ili više asistencija na jednoj utakimici još od legendarnog Vilta Čemberlena, kojem je to pošlo za rukom davne 1968. godine.

Ne samo da je srpski reprezentativac postigao pomenutih 19 poena, već je omogućio saigračima da dolaze do lakih poena, a tu su pre svega profitirali Džamal Marej koji je postigao 21 poen i Pol Milsap koji je brojao do 19.

Jokić je zabeležio 8/11 pri šutu iz igre, ubacio je i jednu trojku. Trener Majk Meloun je posle prve pobede Denvera u novoj sezoni, i to iz trećeg pokušaja, otkrio zbog čega je Srbin toliko uspešan kada istrči na parket i praktično se igra košarke, kao što je to nekada činio u svom Somboru na košu ispred zgrade.

Mislim da ga nije briga protiv koga igra. Veliki, mali, on uvek igra isto svako veče. Zato je on sjajan igrač, koji druge čini boljim

Majk Meloun
Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search