Tenis

Kao nekada, raspoloženi Đoković bolji od Nišikorija

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo nastup na Mastersu u Madridu pobedom nad Keijem Nišikorijem u prvom kolu – 7:5, 6:4.

Đoković je u duelu koji je okarakterisan i kao potencijalno “Grend slem finale” odigrao veoma dobro protiv raspoloženog protivnika i posao završio za okruglo dva sata.

Novak je u nekim trenucima podsetio na period kada je bio u najboljoj formi, posebno kada je u pitanju ritern koji je funkcionisao izuzetno tokom većeg dela susreta.

Od samog starta je bilo očigledno da je raspoložen za igru, čisto je udarao lopticu i nije ga omeo ni pad koncentracije sredinom prvog dela – ekspresno je napravio ribrejk i nastavio da pritiska rivala. Ovaj je popustio u samom finišu i srpski predstavnik je poveo 1-0.

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Nakon nešto nervoznijeg početka drugog seta, Đoković se stabilizovao i ponovo ulazio u teren kada god je bilo moguće. I Nišikori je podigao nivo igre, pa smo u sledećih sat vremena gledali jednako veliku i interesantnu borbu.

Kao i u prvom, sačekao je svoju priliku u završnici drugog seta, osetio da ima dobar ritam i u 10. gemu izvršio novi pritisak. Nekoliko šansi je propustio, ali je ritern odlično funkcionisao i Đoković je obezbedio drugo kolo i duel sa pobednikom susreta Danil Medvedev – Kajl Edmund.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.685.828 dolara, a titulu brani Rafael Nadal.

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search