Tenis

Ne vole oni mene, ne volim ja njih...

Novak Đoković kaže da je svestan da ga na nekim turnirima i gradovima vole više, a u nekima manje.

Najbolji srpski sportista je započeo seriju Instagram “lajvova”, a prvi gost mu je bio dugogodišnji prijatelj, lekar i i učitelj reikija (prirodne tehnike isceljivanja), Žarko Ilić.

Tema je bilo mnogo, a Đoković je u jednom delu razgovora pričao kako uspeva da prebrodi situacije u kojima publika navija protiv njega.

“Mene su često i zvižduci i publika koja je na strani mog protivnika motivisali da proradi srpski inat u meni. Kada neko ne veruje u tebe, to nekako u nama proključa i probudi se ta emocija koja nam da polet i snagu da dokažemo da možemo. To je nešto što je super i što tebe dovede do nekog zacrtanog cilja. Ali, kako ćeš nakon tog meča posmatrati i negovati to iskustvo i taj doživljaj. Da li ćeš shvatiti kao neminovnu realnost i kao takvu uzeti je kao veliku lekciju?”, rekao je Đoković.

Đoković ističe da iz takvih situacija izvlači pouke.

“Kao teniser već 15 godina se vraćam u ista mesta, na nekim mestima me više vole negde manje. Ja sam svestan da je to kako kako jeste. Ali, sam primetio da sam se u prvom delu moje karijere ponašao tako: ‘ja sam jači od njih, ne vole oni meni, ne volim ja njih, boli me da ne kažem šta’. Nekad odreagujem žustro prema njima, iznerviraju me, ali za razliku od mog reagovanja i shvatanja te situacije pre tri godine, sada bolje prihvatam to kako jeste. Trudim se da uvek izvučem neku pouku”, istakao je Đoković.

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search