Tenis

Nole: Je li se to Rodžer juče pentrao po planini?

Novak Đoković je nakon meča sa Sašom Zverevim održao konferenciju za novinare na kojoj je osim o ovom duelu pričao i o Rodžeru Federeru.

Novak se nalazi u izvanrednoj formi. Na turniru u Londonu uspeo je da ostavri dve pobede u isto toliko mečeva, a da nije izgubio niti jedan set.

Sa druge strane, Rodžer Federer je pobedom nad Dominikom Timom usepeo da izbori opstanak na završnom turniru u ovoj sezoni, ali i u borbi za polufinale.

Švajcarac je posle poraza u prvom kolu, promenio praksu, preskače treninge između mečeva i čini se da mu to donosi rezultat, jer je uspeo da pobedi Dominika Tima.

Novaka su pitali da li je i on spreman da uradi nešto u tom stilu, naročito jer je on tokom sezone koristio slobodno vreme da se penje po planini Sen Viktoar u Francuskoj.

"Je li se to Rodžer juče pentrao po planini?", upitao je šaljivo srpski teniser aludirajući na odlično izdanje švajcarskog tenisera u meču sa Timom.

On kaže da je i on kao Federer umeo da primenu takvu taktiku, preskakanja treninga.

Milan Živadinović: Šiptari… ovaj... aaa... Švajcarci…

Milan Živadinović

Nemačkom sudiji Brihu žao... što ga je FIFA poslala kući

Nemačkom sudiji Brihu žao... što ga je FIFA poslala kući

"Naravno da Rodžer najbolje poznaje svoje telo. Ima toliko sezona iza sebe, tačno zna šta je potrebno raditi u određenim trenucima. Nekad je manje bolje. I sa tim sam potpuno saglasan. Tokom svoje karijere i ja sam pravio slične poteze usred turnira i to je funkcionisalo. Ponekad vam je potrebno da se sklonite od svega, isključite. To je ta vrsta filozofije", poručio je Novak.

Federer planira da ne trenira i pred meč sa Kevinom Andersonom.

"Uradiću to ponovo. Nije stvar u prvom meču bila ni u mom forhendu, ni bekhendu ni servisu, već u mojoj glavi. Ponekad vam je potreban odmor. Igrao sam mnogo tenisa u poslednja dva meseca.Otuda sam Nišikorijev meč gledao na putu ka hotelu. Tpo je bilo pozitivno. Imao sam vremena za priču. Svi u timu smo došli do zaključka da treba spustiti loptu. Uživati sa porodicom, doći srećan i nasmejan nazad ne znajući ni koji je dan", rekao je Federer.

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search