Tenis

Novak Đoković ostvario je plasman u četvrfinale RG

I treći španski teniser koji se našao na putu Novaka Đokovića nije imao šansu. Srpski as, možda i u najboljem meču na Rolan Garosu ove godine, potvrdio da je u odličnoj formi. Umesto Gofana - senzacija iz Italije!

Novak Đoković ostvario je plasman u četvrfinale Rolan Garosa, i tako je izjednačio svoj rezultat od prošle godine, pošto je bez većih problema savladao Fernanda Verdaska u tri seta, posle dva sata i 28 minuta borbe.

Nezgodni Španac imao je standardno periode "buđenja", ali sa povećanjem rizika - pravio je i više grešaka, dok je Đoković ostao potpuno fokusiran.

Novak Đoković - Fernando Verdasko 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)

Imate pitanje o budućnosti?

Srpskom asu to je "het-trik" protiv Španaca na ovogodišnjem Rolan Garosu pošto je prethodno eliminisao Munara i Bautistu-Aguta, a u narednom kolu sledi mu najveće iznenađenje dosadašnjeg dela turnira.

To je Marko Čekinato (72. teniser sveta), debitant na francuskoj šljaci, koji je u četiri seta eliminisao danas očajnog Davida Gofana (7:5, 4:6, 6:0, 6:3).

Nole posle meča
Novak Djoković posle meča

Najproblematičniji period za Novaka bilo je uvodnih pola sata meča tokom kojih smo videli tek tri gema. Dva tenisera su na svoje servise branili brejk lopte, Novak nije iskoristio četiri, a Verdasko dve, da bi srpski teniser već u narednom gemu iskoristio umor veterana iz Španije za prvi brejk na meču.

U ostatku gema videli smo daleko kraće poene, a Verasko i Novak su najčešće poklanjali poene jedan drugome iz neiznuđenih grešaka (15:18).

Nole u akciji
Novak Djoković u akciji

Broj grešaka kod Đokovića smanjio se u drugom setu, a ostao na istom nivou kod Verdaska koga su počeli da muče i žuljevi, ali je još jednom pokazao da se nikada ne predaje.

Đoković je treći set odmah otvorio brejkom, potom bio u neprijatnoj situaciji i uspeo da sačuva servis, da bi u petom gemu još jednom lako došao do brejka. Iskoristio je prvu meč-loptu i sledi mu duel protiv senzacije na "Garosu" - Marka Čekinata.

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search