Sport

U Rusiji je bolje nego na Zapadu

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena Aleksandar Šapić smatra da će svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji biti najbolje do sada. Šapić dodaje da Rusi dobro organizuju svako takmičenje.


 „Nemam nikakvu dilemu da će to biti urađeno na vrhunskom nivou i da će biti najbolje prvenstvo do sada. Uvek je tako. U svakom poslednjem prvenstvu se uvek napravi dodatni iskorak u organizaciji i ne vidim nijedan razlog da to ne uradi i Rusija“, kaže Šapić za Sputnjik.

Šapić, koji je u ruskom klubu „Šturm 2002“ proveo tri godine, od 2006. do 2009, i u to vreme bio najplaćeniji vaterpolista u istoriji, kaže da su uslovi za sportiste u Rusiji bili odlični i da im ništa nije nedostajalo.

Mogu slobodno da kažem, uslovi su bolji nego u nekim zapadnim zemljama u kojima sam igrao i imao priliku da boravim. Sportski objekti su na jednom nivou koji ne samo da ispunjavaju sve standarde, već i više od toga. Vidi se da je u Rusiji maksimalna podrška što se tiče sporta i institucionalno se stoji iza toga

Šapić

U vreme dok je igrao, u Rusiji je bila ekspanzija gradnje sportskih objekata koji su „izgledom i funkcionalnošću bili na svetskom nivou“.

Šapić je sa reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na svetskom prvenstvu, tri zlatne na evropskim prvenstvima, jednu u svetskom kupu i četiri u svetskoj ligi. Sa klubovima u kojima je nastupao osvojio je devet nacionalnih prvenstava — šest u SRJ, dva u Rusiji i jedno u Italiji, devet nacionalnih kupova — sedam u SRJ i dva u Rusiji, dva LEN kupa i Ligu šampiona.

Šapić je od 1996. do 2009 godine 14 puta osvojio titulu golgetera lige — šest puta u SRJ, pet puta u Italiji i tri puta u Rusiji. Za reprezentaciju Jugoslavije, SRJ i Srbije i Crne Gore odigrao je 385 utakmica i postigao 981 gol.

Pročitajte još:

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search