Svet

Američki rulet – apokalipsa

Američki rulet – apokalipsa: Ruski rulet je neobičan izraz. Bar za bilo kog Rusa. Iz prostog razloga što nikada nije čuo za to. U stvari, na ruskom se taj izraz ne upotrebljava jer i ne postoji. To je nešto o čemu sa čuđenjem Rusi nauče kada uče engleski. Izraz je američki izum i tako nešto je mogao smisliti samo Amerikanac sa željom za smrću, 1937. godine.

I tako je samo Amerikanac sa željom za smrću mogao da smisli sadašnju situaciju. Toliko je često bockao medveda tokom više od trideset godina, da je medved imao dosta vremena da planira šta će tačno uraditi. Sada to radi. Zašto ste iznenađeni? Napunili ste pištolj i uperili ga u svoju glavu, a sada očekujte da metak izađe.

Godine 1939, prilično neslavno, Vinston Čerčil je izrazio svoje izuzetno etnocentrično neznanje nazivajući Rusiju „zagonetkom, umotanom u misteriju, unutar enigme“. Kao i mnogi neznalice, on je naravno govorio o sebi. što se u psihologiji naziva projekcijom.

Kada se ne trudite da razumete tuđe gledište, samo ga nazovite „zagonetka, umotana u misteriju, unutar enigme“, tada ćete se uspešno definisati kao zaslepljeni i sebični narcis. Ali, kada zavisite od tog nekog drugog u pogledu vitalnog gasa, nafte, đubriva, pšenice, papira, titanijuma itd., možda biste se ipak trebali potruditi da razumete njihov stav. U suprotnom, taj neko će definitivno smatrati vašu želju za smrću, potpuno samoubilačko ponašanje vašeg američkog ruleta, „zagonetkom, umotanom u misteriju, unutar enigme“.

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search