Svet

Angela Merkel popustila nakon ultimatuma ministra Zehofera

Kancelarka Nemačke Angela Merkel je prihvatila ultimatum koalicione Hrišćansko-socijalne unije po pitanju borbe protiv nelegalne migracije, javila je agencija DPA.

„Hrišćansko demokratska unija podržava inicijativu šefa policije Zehofera o stvaranju dodatnog generalnog plana o migracionoj politici“, izjavila je Merkelova.

 

Pritom, ona je dodala da njena partija ne želi „jednostrane, nedogovorene korake koji su protiv interesa trećih zemalja“.

„Ne možemo samo da zahtevamo nešto, već moramo da razgovaramo i o tome šta je drugima bitno“, rekla je Merkelova.

 

Merkelova je naglasila da i Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i Hrišćansko-socijalna unija Bavarske (CSU) imaju cilj da bolje organizuju migracije i značajno smanje broj migranata koji ulaze u Nemačku.

Ona je takođe rekla je da će razgovarati sa državama članicama Evropske unije o problemima sa migracijom i da će svojoj CDU podneti izveštaj 1. jula.

Nemački list „Bild“ piše da su ministar unutrašnjih poslova Nemačke Horst Zehofer i bavarska Hrišćansko-socijalna unija, na čijem se čelu on nalazi, postavili ultimatum kancelarki Nemačke Angeli Merkel kada je u pitanju borba protiv nelegalne migracije.

Izvor: DPA

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search