Svet

Ante Nobilo: Nisam hteo da učestvujem u manipulacijama

Hrvatski advokat Ante Nobilo rekao je da je napustio tim za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića zbog neslaganja sa ocem mladića.

On je zjavio je da je međunarodni tim za utvrđivanje okolnosti o stradanju banjalučkog mladića Davida Dragičevića, napustio zato što se nisu poklopile ideje oca o tome šta se desilo i onog što je on utvrdio.

To je, kazao je Nobilo, razlog za prekidanje saradnje. S druge strane, uz taj istražni postupak koji se vodi, stvorio se jedan pokret “Pravda za Davida” koji je sve više poprimao politička obeležja i organizovala javna prozivanja različitih političara, predsednika Republike, ministra policije…

“Tu se baratalo lažnim činjenicama. Kad sam video da se otac neće distancirati od tog pokreta, nego prihvata te lažne činjenice koje se vrte na tim njihovim uličnim manifestacijama, onda je bilo vreme da se povučem. Izazvalo je potres, ali mislim da će Republičko tužilaštvo u nekom razumnom roku, završiti taj slučaj, otkriti počinioce i optužiti ih. Onda će biti sve jasno”, kazao je Nobilo za regionalnu N1 tv.

Ante Toni Nobilo

Anto Toni Nobilo je jedan od najpoznatijih hrvatskih advokata, bivši borac i trener tekvondoa. Važi za čoveka koji je više demistifikovao novokomponovanu hrvatsku istoriju nego svi istoričari zajedno.

Rođen je 4. decembra 1950. godine u Splitu. Poreklom je iz korčulanske partizanske porodice. Otac Ivan Nobilo je, tokom rata, bio zarobljen u logoru, a zatim se zaposlio u Udbi. Živeli su na relaciji Split-Osijek-Karlovac gde je Anto proveo mladost. Studirao je Pravni fakultet u Zagrebu.

Nobilo je ranije rekao da je otac stradalog mladića politički izmanipulisan, da ga razume zbog gubitka sina, ali da pokojni David nije silovan i maltretian u MUP-u RS.

Traže pravdu za Davida Dragičevića

Traže pravdu za Davida Dragičevića

Nobilo: Davida nije ubila policija

Nobilo: Davida Dragičevića nije ubila policija

Da podsetimo, David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas, kod tvrđave Kastel. Policija je prvobitno tvrdila da je smrt “zadesna”, a tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Otac nesretnog mladića organizovao je u Banjaluci više od 230 dana proteste na kojima je zahtevao istinu o ubistvu sina.

Izvor: Tanjug

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search