Svet

Asanž: Ovo je poslednja slobodna generacija

Pre nego što su mu njegovi ekvadorski domaćini prekinuli sve veze sa spoljnim svetom, osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je govorio u intervjuu o načinima na koje savremene tehnologije menjaju čoveka.

Rekao je da je globalna prismotra praktično neizbežna.

Asanž, koji je trenutno zatvoren u ambasadi Ekvadora u Londonu i kontaktira samo sa svojim advokatima, ima vrlo mračan pogled na budućnost čovečanstva. Smatra da ćemo u budućnosti svi biti deo neke baze podataka, koje će prikupljati vlade i velike korporacije.

Generacije koje su sada rođene su poslednje slobodne generacije. Tek što si rođen, i odmah ili u roku od godinu dana svetski si "poznat". Tvoj identitet, zahvaljujući tvojim idiotskim roditeljima koji kače tvoje slike na Fejsbuk, je poznat svima na svetu

Džulijan Asanž

To je potpuno drugačije i novo. Veoma mali broj ljudi uspeva da se odvoji od svega toga, da ide svojim putem. Sve to je naznaka totalitarizma - rekao je Asanž.

Imate pitanje o budućnosti?

Prikupljanje informacija je sve savršenije, i biće i dalje unapređivano. Osnivač Vikiliksa je takođe upozorio i na opasnosti koju predstavlja veštačka inteligencija.

Pročitajte još: | |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search