Svet

Britanski specijalisti poslati da zameću haos u Srpskoj

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Britanci koji su stigli u BiH specijalisti za destabilizaciju i da se namerno pravi zabluda i podmeće kako su to vojnici, a u stvari su to samo formalno.

„Ovde se radi o jednoj podvali i laži. Oni su specijalisti koji rade na društvenim mrežama, na medijima, na slušanju, na prisluškivanju, na stvaranju opšteg haosa i na destabilizaciji, primarno Republike Srpske“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Imate pitanje o budućnosti?

On je istakao da sve što govori ambasador Velike Britanije u BiH Edvard Ferguson nije istina, te podsetio da je prije godinu dana Vlada Velike Britanije odobrila devet miliona funti za programe podrške sprečavanju ruskog uticaja na prostorima Balkana, a ciljne tačke su Republika Srpska i Srbija.

„Vidite na koji način to rade. Ovaj narod mora da bude svestan da na dobronamernost Britanaca ne može da se računa i da su oni ovde u funkciji stvaranja unitarne i centralizovane BiH“, rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske je pozvao ljude da ne nasedaju na „britanske prljavštine“ i da je više nego jasno šta im je cilj — ukoliko ne mogu da promene strukturu vlasti u Republici Srpskoj onda barem da smanje njenu snagu.

„Imamo informacije da su njihova dva čoveka u Banjaluci i da se petljaju u svako okupljanje na kojem ima više od pet ljudi“, kaže Dodik.

On je podsetio da su Britanci preko svog visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna najviše oskrnavili Dejtonski mirovni sporazum

Imate pitanje o budućnosti?

„Radi se o jednom kriminalcu međunarodnih razmera koji je zloupotrebio i kršio međunarodno pravo“, naglasio je Dodik i dodao da Republika Srpska, kao entitet, nema snagu da izađe pred međunarodni pravosudni sistem i obračuna se sa Ešdaunom.

On je istakao da Srpska „nije zaboravila ta njegova zla, koja su odobrena u Vladi Velike Britanije i ovde servirana“.

Izvor: RTRS

Pročitajte još: |

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search