Svet

Brodolom kod Libije – poginulo pet migranata, 117 spaseno

Tela petoro migranata su izvučena iz mora, a više od 100 osoba je spaseno kada je njihov gumeni čamac počeo da tone kod Libije.

To je rekao za Frans pres zvaničnik libijske ratne mornarice. Migranti, među kojima i žene i deca, bili su na gumenom čamcu koji je počeo da tone oko osam nautičkih milja od Abu Kamača, blizu tunisko-libijske granice kada je stigla patrola mornarice, rekao je oficir Rami Gomeid. Petoro migranata se utopilo i po dolasku libijske patrole nađena su njihova tela, a 117 drugih koji su bili na čamcu, spaseni su i odvezeni do glavnog grada Libije Tripolija, rekao je on.

Jedan od spasenih koji je stigao u Tripoli rekao je za Frans pres da je italijanski spasilački brod koji je bio u blizini odbio da im pomogne.

Kad smo se približili italijanskim spasiocima oni nisu prihvatili da nam pomognu i onda smo ostali da čekamo libijske spasioce

brodolomac

On je rekao da su se tri žene i dva dečaka utopili jer su pali u vodu dok su pokušavali da se popnu na spasilački brod, jer su svi hteli brzo da se popnu na brod zato što se čamac punio vodom.

Libija je tranzitna zemlja preko koje hiljade afričkih migranata pokušava preko Sredozemlja da stigne do evropskih obala.

Pratite nas

Perunis Call Centar
Perunis Call Centar

Društvene mreže

© 2016 - 2023 Poligraf. Sva prava zadržana | All Rights Reserved

Search